Si pentru ca am sarbatorit in familie UN AN DE BLOG :) m-am gandit sa ne omenim cum e traditia prin Ardeal si cu ceva prajitura ca doar azi e duminica.... nu?
Imi place sa fac prajituri doar ca fac rar din cauza ca....... se depune cam mult :)
Pentru azi am facut o negresa ciocolatoasa cu caise.
Ingrediente:
1 kg caise
300 g faina
300 g zahar
200 g unt
6 oua
6 linguri cacao
1 ciocolata cu menta
400 g iaurt (sana)
un praf de copt
putina sare
Optional
inghetata
coaja de lime
Am folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in reteta originala scria ca tava se tapeteaza cu unt si zahar brun)
Aluatul l-am pregatit astfel:
Am pus intr-un bol de mixer cele 6 galbenuse impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat untul. Am adaugat apoi treptat restul ingredientelor ( iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa) .
Separat am batut albusele cu putina sare iar in final am amestecat ambele compozitii. Ciocolata de menta am topit-o si am adaugat-o compozitiei.
Am turnat compozitia peste caise si am dat la cuptor pentru 40 minute, avand grija sa fie facuta (testul scoabitoarei) si sa nu fie prea uscata.
Am lasat-o in tava pana cand s-a racit dupa care am intors-o pe alta tava si am portionat-o astfel incat bucata de caisa sa fie exact in centru.
Este o prajitura foarte gustoasa si ciocolatoasa.
Reteta mai spunea ca se poate servi cu ingheteta si coaja de lime si m-am conformat.
Ia priviti:))
Va servesc si pe voi virtual cu o bucatica:))
Merita sa incercati aceasta prajitura pana mai sunt caise.
Pofta buna!!!
Sursa
duminică, 8 august 2010
Negresa ciocolatoasa cu caise
21:52
Bianca
8 comments
8 comentarii:
Delicioasa prajitura. La multi ani blogului tau. In curand ne sarbatorim si noi primul an de blog.
BiancaLarata tare bine si pe gustul meu!
Dar ai scris bine reteta? ca eu nu prea am inteles ce zici tu !?
"Am pus intr-un bol de mixer cele 6 oua impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat galbenusele. "
APOI:
" Am adaugat apoi treptat iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Separat am batut albusele cu putina sare iar in final le-am amestecat. "
CUM ADICA?EXPLICI TE ROG?
Multumesc Cristina. Un an si la tine imediat.
Mariana am gresit, in loc de oua trebuia sa scriu unt.
Am corectat reteta, daca nu intelegi ceva spune-mi te rog.
Multumesc pt vorbele frumoase.
te pup
mmmmm,de mult imi tot propun sa o fac si eu,dar am tot alte pofte.O zi placuta!
Sigur e delicioasa negresa asta si cred ca in curand am sa o fac si eu .
La multi ani inca odata si felicitari pentru blob.
Pupici si sa ai o saptamana frumoasa.
Lissa multumesc de cuvintele frumoasa. Te pup.
Mirela...hehe cate pofte am si eu...:))
minunata!
Trimiteți un comentariu