duminică, 29 august 2010

Muraturi asortate

Si pentru ca inca pietele abunda de legume proaspete m-am gandit sa pun pe iarna si niste borcane cu legume asortate.
Asa de bine m-am "descurcat"ca nu m-am chinuit prea mult cu ele, am pus intr-un borcan de 8 l si intr-unul de 4 l.
Cantitatile nu le stiu decat cu aproximatie pentru ca am cumparat mai multe plus ca unele le aveam in casa:

1.5 kg castraveti
1 varza de 1.5 kg
3 bucati de conopida (nu erau foarte mari)
1 kg gogosari
2 ardei iuti
4 cepe
o jumatate kg morcovi
frunze de dafin
cimbru
marar
1 plic conservant
12 linguri sare neiodata
20 linguri zahar
boabe piper
boabe de mustar
Conopida se spala si se desface buchetele. Gogosarii se taie in doua si se scobesc de seminte. Castravetii se lasa asa cum sunt, ceapa se taie julien, morcovii rondele, varza am taiat-o in bucati mai mici.
La fundul borcanului am pus cimbru si marar dupa care am alternat legumele intre ele. Deasupra am presarat cu boabe de mustar, boabe de piper si cateva frunze de dafin.
La 1 litru de borcan (nu de apa!!) am pus 1 lingura de sare si cam 1.5 de zahar (vreau sa fie mai dulci)- (pentru borcanul de 8 l am pus 8 linguri de sare si 12 de zahar, pentru borcanul de 4 l am pus 4 linguri de sare si aprox 7 l zahar)Am pus apa rece, am pus deasupra celor doua borcane in plic de conservant, le-am legat si le-am pus in camara.
Sa vedem la iarna cum au iesit:)
Pofta buna!!!

6 comentarii:

yafa spunea...

Asta trebuie sa fie o bunatate mai incolo la sarbatori, eu una le duc dorul! O saptamana frumoasa

Daniela spunea...

Te pregatesti bine de iarna...
Pe curand.

Cristina spunea...

Arata foarte bine combinatia de culori. Eu am mancat la niste prieteni muraturi asortate insa erau puse in butoi si nu stiu sa fi fost si zahar. Mi-a zis ca se pune exact ca si varza murata.

Mari spunea...

Arata foarte frumos!
Si eu pun dar cand sunt si gogonele si pepeni mici, telina mai ales frunze, sa arate frumos borcanul,hahaha.
Pentru ca nu-mi plac prea sarate, o parte din sarea care o pui tu o inlocuiesc cu otet si fierb compozitia.

Bianca spunea...

Mari e buna si reteta ta cu siguranta

Bianca spunea...

Cristina, in butoi nu cred ca se poate, oricum muraturile din butoi sunt mult mai bune ca astea din borcane.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons