miercuri, 18 august 2010

Ciorba alba cu legume si smantana

V-am mai spus ca fac diferite ciorbe in care bag diferite legume asa ca niciodata gustul nu e acelasi:).
Am ciorbe care le fac la fel, si am ciorbe in care schimb ceva.
De data asta am facut o ciorba de vara, fara ou in care am pus si carne si legume si am dres-o cu smantana.

Avem nevoie de:

500 g carne de porc cu os
1 os afumat
2 morcovi
1 patrunjel
1 gulie
o jumatate telina
o jumatate conopida
2 cartofi
boabe de fasole in parga
o ceapa mica
2 frunze telina
sare, delikat
400 ml smantana
otet din mere cu miere

Carnea si ciolanul se pun la fiert in apa rece. Se lasa cam o ora sa fiarba timp in care se curata de spuma.
Se curata legumele si se taie jumatati de rondele morcovii si patrunjelul, patratele gulia, telina si restul legumelor in afara de cartof si se adauga in ciorba.Se lasa la fiert pana e fiarta carnea care se scoate afara si se curata de pe os si se introduce inapoi.
Se adauga si cartofii taiati cubulete si se lasa sa mai fiarba pana cand cartofii sunt fierti.
Se potriveste gustul cu sare si delikat si cu otet de mere cu miere. Cei 400 ml smantana se amesteca treptat cu cioba calda si se drege supa dupa care se stinge focul.
Se poate adauga patrunjel proaspat in farfurie.
Foarte gustoasa aceasta ciorba in special datorita guliei si conopidei.
Pofta buna!!!

4 comentarii:

Sindy spunea...

In stil a la greq, exact cum imi place mie ! Felicitari. Super super reteta !

Bianca spunea...

Si mie imi place tare mult ciorba asta. Multumesc de vizita

Paradis spunea...

Arata tare bine ciorbita ta.In revistele aduse din Romania am vazut o ciorba asemanatoare,si tare ma incintat.Te pup..un weekend placut.

Bianca spunea...

Paradis mersi de vizita. Weekend placut si tie

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons