duminică, 11 iulie 2010

Tort aperitiv cu carne tocata

Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect.
Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pipetul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios". Reteta aici

Pentru azi am folosit:

800 g carne tocata
o jumatate ardei rosu
3 cepe
3 oua
sare, piper
3 felii de paine
1 catel de usturoi
ulei de masline

2 linguri pesmet

Pentru pireu

1 kg cartofi
50 g unt
100 ml lapte
150 g cascaval
2 oua
sare, nucsoara (optional)

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete. Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet.
Se da la cuptor pentru 40 minute.
Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu.
Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara.
Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa.
Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.

Musafirii? Incantati de aspectul tortului, nu stiau initial ce e:)) , studiau "tortul"pe toate partile:))

Incercati ca e simplu si foarte gustos.
Pofta buna!!!

5 comentarii:

giovanna spunea...

superb! arata bestial

Cristina spunea...

Super arata. Sunt sigura ca le-a placut invitatilor.

Sara & Miki spunea...

Eu nu vad poza cu produsul final. Face Google iar figuri... sau ai uitat tu. E numai poza cu carnea tocata. Am vazut reteta originala si eram curioasa cum ti-a iesit si tie. Pupik.

Bianca spunea...

Sara nu stiu de ce nu vezi. la mine se vede. Incearca maine.
Cristina, Giovanna multumesc. Sa stiti ca a fost foarte gustos nu doar aspectuos!!

Lissa's Cakes spunea...

Mai Bianca mai ...cum am putut eu sa ratez tortul tau!?...acuma vad ca l-ai facut in perioada cand am fost plecata...sigur ca musafirii au fost incantati ,e si foarte bun.
Te pup si o zi faina sa ai.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons