luni, 5 iulie 2010

Mancare de dovlecel cu piept de pui

Astazi pentru familia mea am gatit mancare de dovlecel.
Foarte simpla de facut , usoara si buna.

Avem nevoie de:

1 piept de pui dezosat mare

1 dovlecel mare (1 kg)

1 morcov
1 gogosar

1 ceapa

o jumatate telina

marar
sare, delikat, boia
ulei de masline
1 lingura amidon

Pieptul de pui se taie fasii potrivite si se pune la calit in ulei de masline. Cand e calit se scoate afara si se pune pe un servetel absorbant. Se pune ceapa tocata marunt la calit. Se tine 2-3 minute dupa care se adauga morcovul, telina , ardeiul date prin razatoarea mica. Se lasa 5 minute in care amestecam si se adauga boiaua dulce. Dovlecelul se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Se pune in cratita impreuna cu pieptul de pui si se acopera cu 2 pahare de apa. Se lasa la fiert cam 30 minute..sa nu se zdrobeasca de tot.Se condimenteza cu sare, delikat.
Mararul se toaca marunt si se pune si el peste mancare.
Daca sosul nu e asa de gros adaugam o lingura de amidon dupa care stingem focul.
Servim fierbinte cu castraveti covasiti.Delicioasa.
Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons