Am gatit pentru zilele acestea toride o tochitura. Nu vreau sa stau prea mult timp in bucatarie asa ca mancarea asta o am pentru 2, maxim 3 zile (amiaza). Nu e greu de facut si e foarte buna si rapid de incalzit cand vii infometat de la servici:)
Avem nevoie de:
500 g carne de porc
1 carnat afumat mare
2 cepe
1 morcov
700 ml bulion
sare,piper, delikat, boia
putin ulei de masline
o caciulie usturoi (ne place foarte mult usturoiul)
cimbru, marar, oregano
Ceapa se curata, taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga morcovul taiat cubulete. Se amesteca putin sa se inmoaie morcovul dupa care se adauga carnea taiata cubulete mici. Se lasa vreo 10 minute sa stea in scu propriu dupa care se adauga 2 cani de apa si se lasa la fiert. Cand e fiarta carnea se adauga carnatul taiat rondele si usturoiul pisat. Condimentam cu condimente dupa gust, eu am mai adaugat la sfarsit putin marar, cimbru si oregano. Adaugam bulionul, lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.
Pregatim mamaliga din faina de mamaliga si apa peste care adaugam in farfurie branza de burduf.
Intr-o tigaie tefal spargem un ou si il facem ochi.Ochiul se pune deasupra in farfurie pentru o imagine mai buna:))
Am servit impreuna cu salata de salata verde facuta cu apa, otet, sare si zahar.O mancare delicioasa, merita sa faceti ca nu e complicat deloc.
Pofta buna!!!
miercuri, 9 iunie 2010
Tochitura cu mamaliguta
21:31
Bianca
4 comments
4 comentarii:
O LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP
hi te asteapta la mine e blog o leapsa daca iti face placerea a o faci ..pup ,pe curand(DUPA CATE VAD AI PRIMITO :) I OK O AI SI D LA MINE :))
Multumesc frumos Anca, am primit-o dar nu am avut timp sa pozez inca.,
Super! O sa incerc.
Trimiteți un comentariu