marți, 8 iunie 2010

Omleta intoarsa

I-am spus intoarsa pentru ca am intors-o:)
Asadar micul dejun pentru 2 persoane a fost omleta.

Avem nevoie de:

2 fire de ceapa
1 fir cabanos
hamon (puteti pune sunca sau salam)
4 oua
sare, piper
un sfert de ardei rosu
putina branza de burduf sau cascaval
putin uleiCeapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand e putin calita se adauga cabanosul taiat rondele, hamonul (sunca) si ardeiul taiat cubulete. Se amesteca pana cand carnea a prins putina culoare.
Se scoate afara din tigaie si se pune pe un servetel absorbant.
Ouale se bat si se condimenteaza cu sare si piper si se pun in tigaia incinsa. Se lasa sa se rumeneasca dupa care se intoarce (ca la clatite) si asteptam sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
Cand s-a prajit se adauga pe jumatate din suprafata compotizia facuta anterior si cu branza de burduf sau cascaval si se acopera cu cealalta parte de omleta.
E gata in aproximativ cateva minute.E un mic dejun usor si rapid.
Am facut si o salata de rosii cu ceapa langa.Pofta buna!!!

3 comentarii:

Cristina spunea...

Buna idee! o sa incerc si asa. Eu faceam altfel: amestecam toate ingredientele, coceam in tigaie pe o parte,intorceam totul cu ajutorul unei farfurii pusa deasupra tigaii, prin rasturnare si apoi coceam si pe cealalta parte. In felul asta copiii mei credeau ca-i pizza :)).

Ce s-a intamplat cu concursul? Nu pot sa mai intru pe site.

mami spunea...

Gata, l-au rezolvat. Hai sa votam!

Bianca spunea...

Multumesc mult pentru vot mami. E buna si omleta ce o faceai tu cu siguranta. Eu de data asta asa am facut-o.Te pup, o saptamana buna

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons