duminică, 6 iunie 2010

Inghetata de capsuni

Fiind inca pietele pline de capsuni m-am gandit sa profit si sa fac si eu o ingheteta buna, facuta in casa:) Cu toate ca sunt amatoare de ingheteta de ciocolata de data asta am zis sa incerc si altceva.

Avem nevoie de:

3 galbenusuri
250 ml lapte
1 lingurita amidon
250 ml frisca lichida
100 g zahar
500 g capsuni curatate de codite
1 plic zahar vanilat
Capsunile se curata de codite, se pun intr-un bol impreuna cu 50 g zahar si se dau la frigider. Intre timp se pregateste crema din cele 3 oua, impreuna cu restul de 50 g zahar peste care se adauga treptat laptele si lingurita de amidon. Se pune la foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase (2-3 minute de cand a inceput sa fiarba). Se lasa sa se raceasta. Frisca se bate cu mixerul. Capsunii se scot din frigider si se zdrobesc cu mixerul vertical.
Cele trei preparate se amesteca rezultand o crema fina fina care se da la congelator pentru cateva ore.Este foarte buna, cremeasa si catifelata . E pacat sa nu o incercati!!!.
Se serveste cu bucati de capsuni taiate. Si cu frisca daca doriti!!!Pofta buna!!!.

Reteta preluata de pe situl Isabelei. Multumesc pentru reteta Isabela.

4 comentarii:

Cristina spunea...

Foarte faina reteta, Ador inghetata, de oricare ar fi.

Bianca spunea...

Poti sa incerci si tu Cristina ca e foarte buna.

Mari spunea...

Am si eu o reteta de inghetata cu capsuni, dar am sa incerc si reteta ta!

Cristina spunea...

Trebuie s-o fac neaparat. Fata mea e innebunita dupa inghetata de capsuni. Doar o fata are mama... :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons