joi, 24 iunie 2010

Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

De ceva vreme am ochit reteta asta pe situl unde m-am inscris la consurs ( ). Am salvat-o si am pus-o pe lista de asteptare. Azi i-a venit randul mai ales ca au venit si socrii la masa. Asa ca m-am apucat de treaba, intr-o ora a fost gata cu timp de asteptare in cuptor de 30 minute.
Asadar multumesc de reteta Tavi . Am modificat putin reteta punand si cascaval.

Avem nevoie de:

700 g ciuperci ( am pus champinion alb, brun si ciuperci pleurotus)
1 pachet faina mamaliga

2 cepe

1 capatana mica usturoi
patrunjel

marar

condiment din ciuperci (ciuperci uscate si pisate -optional)

putin delikat (knor)
ulei de masline

200 g amestec de cascaval si feta

Cuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o tigaie la calit in putin ulei. Cand e calita asa sticloasa se adauga ciupercile taiata marunt. Se adauga putin delikat si sare, condiment din ciuperci si se amesteca pana cand apa ce au lasat-o scade. Intre timp punem apa la foc si preparam mamaliga cum obisnuiti sa nu fie foarte tare.
Peste ciuperci se adauga usturoiul pisat, apoi patrunjelul si mararul tocat si se mai amesteca bine si se stinge focul.
Pe masa se pun toate ingredientele pe care le vom folosi, adica mamaliga, ciupercile si un vas in care trebuie sa formam straturi din mamaliga si ciuperci.Intr-o cratita am folosit eu se unde fundul ei cu putin ulei peste care se pune un strat de mamaliga. Apoi am pus un strat de cascaval si feta ras dupa care am adaugat ciupercile. Am facut patru straturi, ultimul fiind de mamaliga iar deasupra cascavalul.Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate afara cand s-a rumenit si se taie cu grija sau se ia cu o paleta.
Se presara patrunjel tocat peste si pentru un plus de gust am folosit si smantana:))
O bunatate de mancare!!! Nu credeam sa fie asa de buna dar m-am inselat.Merita incercata!!! Mesenii mei au fost tare incantati de mancarea asta:))
Pofta buna!!!

13 comentarii:

Gabriela spunea...

Vai ce mancare bina ai facut inca nu am mai mancat mamaliga in felul aceata adica cu branza si ciuperci!trebuie sa fie tare gustoasa!faina reteta am salvato!pupik!

Sarea in bucate spunea...

arata bine, eu sunt fan mamaliga....trebuie s-o incerc si eu!ceva mai diferit:)

Bianca spunea...

@Just me tu fara smantana presupun nu?:)) E buna si cu iaurt sau cu nimic:P
@Gabriela, e foarte buna, nu am crezut cand am gustat ciupercile din tigaie ca va iesi asa buna. Reteta initiala era fara cascaval cum am spus:)

Anonim spunea...

Draga mea vine la fix azi reteta pentru ziua mea de post , nu o sa pun cascaval, sper sa fie buna si fara , dar data viitoare o sa fac si cu cascaval si branzica, asta e mncarea mea de diseara:P, multumesc frumos , ca de obicei sursa mea de inspiratie, ce m as face fara tine , merciccc!poop dulce

Bianca spunea...

Ma bucur Darias ca ti-am putut fi de ajutor. Cu siguranta va fi buna si fara cascaval. Weekend minunat.

Mari spunea...

Ma gandesc cum sa o adaptez si eu. Eu am o problema cu ciupercile, dar gasesc eu ceva sa le inlocuiesc!
Am primit pachetul! Fain!

Mariana spunea...

Sub orice forma ciupercile sunt gustoase!Doar sa nu aibe alături măsline!

Anonim spunea...

Mai Biencuta , ne am lins degetele , a fost extraordinar , sincer nu ma asteptam sa fie atat de savuros, a intrat gustul de la condimente si ciupercute in mamaliguta si avut un gust grozav , multumesc muuult.Acum caut la tine retete cu cat mai putine calorii pentru ca am mancat mancarea pentru vre un an inainte si acum o iau mai usor, vreau sa slabesc :))))

Bianca spunea...

Mariana, sa folosesti cu placere obiectele.

Bianca spunea...

Darias, ma bucur ca ti-a placut, si noua ne-a placut mult. La mine pe blog nu prea gasesti retete light...dar poate intr-o zi sa ma apuc si eu de o cura drastica dar..astept sa vina ziua aia odata:) Sa imi vina cheful de ziua aia:)
Te pup

Bianca spunea...

Mariana, aici nu se pune probleme de masline:)
De ce nu iti plac maslinele? Nici mie nu mi-au placut(nici acum nu imi plac maslinele normale) pana cand am mers in Spania si le-am incercat pe cele cu anchoa. Eu zic ca merita sa le incerci, sunt excelente. Le gasesti la supermarketuri in borcane de 150 g sau in cutii. Incearca sa vezi ca nu se compara gustul:)

Mariana spunea...

Scumpa mea ,daca incerc te anunt!sau daca le cumpar alor mei!

asil spunea...

este incredibila mancarica,ma gandeam ca o sa iasa buna, dar nu atat de buna !!! multumesc, acum o sa ma mai uit sa mai incerc si alte retete de ale tale.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons