luni, 5 aprilie 2010

Tort de ciocolata

Am facut un tort de ciocolata pentru stopitorii ce urmau sa vina a doua zi de paste.
M-am tot uitat pe diferite bloguri dupa o reteta buna si pana la urma am pus ochii pe reteta Mihaelei Simiuc. Am adaptat si modificat reteta pe ici colo pentru gusturile mele si mi-a iesit o minunatie de tort.

Avem nevoie de:

Pt blat:


6 oua

6 linguri zahar
4 linguri faina

un plic praf copt

1 plic creme Ole ciocolata


Creme

6 bucati ciocolata (amaruie, alba, lapte)

1050 ml frisca

2 plicuri gelatina


Decor

200 ml frisca

bomboane
romAlbusele se separa de galbenusuri si se bat spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar pana il terminam. Apoi se adauga galbenusele iar la sfarsit , treptat faina amestecata cu praful de copt si crema Ole de ciocolata.
Tapetam o forma mai lata si punem compozitia la cuptor la foc moderat pana cand blatul e copt.
Se scoate din forma si se lasa la racit.
Incepem pregatirea cremelor:

Prima crema am facut-o cea de ciocolata amara(Mousse de ciocolata):

200 g ciocolata amaruie
350 g frisca

6 g gelatina
Gelatina se pune in inmuiat in 4 linguri apa rece.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe foc impreuna cu 150 ml frisca. Cand e topita (sa nu fiarba) se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga gelatina si se lasa sa se raceasca complet , apoi se adauga 200 ml frisca batuta si se amesteca pana la omogenizarea completa.

A doua crema (Mousse de ciocolata alba)

200 g ciocolata alba
350 g frisca

6 g gelatina

Gelatina se pune in inmuiat in 4 linguri apa rece.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe foc impreuna cu 150 ml frisca. Cand e topita (sa nu fiarba) se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga gelatina si se lasa sa se raceasca complet , apoi se adauga 200 ml frisca batuta si se amesteca pana la omogenizarea completa.

A treia crema ( Mousse de ciocolata cu lapte)

200 g ciocolata cu lapte

350 g frisca
6 g gelatinaGelatina se pune in inmuiat in 4 linguri apa rece.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe foc impreuna cu 150 ml frisca. Cand e topita (sa nu fiarba) se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga gelatina si se lasa sa se raceasca complet , apoi se adauga 200 ml frisca batuta si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Dupa ce blatul s-a racit complet il taiem in doua. Se insiropeaza cu putin rom si peste prima parte de jos se pun cremele, mai intai am pus crema de ciocolata amaruie, apoi ciocolata alba si la sfarsit am pus crema din ciocolata cu lapte. Am acoperit cu cealalta parte a blatului si am decorat cu frisca si bomboane oua de paste pentru a fi in ton cu sarbatoarea care era (cosulet cu oua de paste).
Este un tort foarte bun, cremele (mousse-ul) sunt deosebit de fine si bune.A fost un tort apreciat de cei care au mancat din el.Daca va incumetati sa il faceti va garantez ca nu o sa va para rau.
Pofta buna!!!


1 comentarii:

ghiocel07 spunea...

Frumos arata, de gust ce sa mai zic...super.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons