sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ciorba de miel

E sambata si ne pregatim pentru sarbatoarea Invierii Domnului.
Pentru maine am pregatit o ciorba de miel cu smantana, leustean si bors .

Avem nevoie de:
in jur la 600 g carne miel
4 morcovi
o jumanate telina
1 dovlecel mic

1 ceapa

300 g rosii cu ardei (eu am avut la congelator)
300 g smantana 3 galbenuse
50 g orez
o jumatate plic bors (am folosit de la Knor)

o mana leustean
o mana patrunjel
sare, delikat
Carnea de miel se pune la fiert in 4 l apa. Se aduna spuma pana cand apa ramane curata. Se adauga legumele taiate marunt si se lasa la fiert vreo ora.
Se scoate carnea afara si se curata de pe os si se pune inapoi. Se adauga orezul clatit si se lasa la fiert vreo 10 minute. Adaugam borsul si amestecam. Se adauga sare si pentru un plus de gust delikat de la knor. Stingem focul.
Galbenusele amestecate cu smantana se aduc la temperatura ciorbei si se toarna in oala.
Tocam leusteanul si patrunjelul marunt si il adaugam in ciorba.
Asta e tot.O ciorba buna, cu gust deosebit care se mananca cu inca o lingura de smantana pusa direct in farfurie :)
Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons