vineri, 9 aprilie 2010

Ciorba de fasole verde

Azi am facut o ciorba de fasole verde. Se face foarte repede si e extrem de buna daca pui tot ce trebuie in ea:)) adica putin otet si smantana:)

Avem nevoie de:

400 g fasole pastai verde congelata
3 morcovi o jumatate telina 2 cepe mici
3 linguri ulei

300 g smantana

200 ml lapte

4 capacele otet
sare, delikat
putin patrunjel

Morcovii se taie rondele pe jumatate si se pun la calit intr-o oala de 3 l in putin ulei. Se taie si telina si ceapa marunt si se adauga peste morcovi. Se lasa la calit pana cand morcovii se inmoaie, aprox 10-15 minute. Se adauga fasolea pastai si se pune apa. Se da la fiert pentru 15-20 minute dupa care se potriveste gustul cu sare si delikat.
Se amesteca smantana cu laptele si se toarna in ciorba amestecand energic. Se toaca patrunjelul si se pune si el in ciorba alaturi de 4 capacele de otet (eu folosesc ca masura capacul de la sticla de otet Regal).
Asta e toata filozofia la aceasta ciorba:))
Foarte, foarte buna...mai ales ca are smantana...
Pofta buna!!!

P.S. Cand am facut aceasta ciorba m-am gandit la colega mea Mirela pentru ca stiu ca adora aceasta ciorba si ar fi in stare sa manance chiar si doua (sau mai multe) farfurii :))

13 comentarii:

giovanna spunea...

ce pofta imi este.....
si sunt la cura de slabire....

Bianca spunea...

Si eu teoretic :P. Practic....:))

giovanna spunea...

stiu, stiu cum e:)))

Mariana spunea...

Asta a fost si supica noastra de azi!!!ha,ha!
Atita doar ca am avut rasol de vita in ea!
De ce pui otet?

giovanna spunea...

buna draga mea, ti-am lasat raspuns la mine in blog.
te pup

Bianca spunea...

Mariana, pun otet in ea pentru ca imi place sa fie mai acrisoara. Si in combinatie cu smantana mie una imi place.Asa sunt obisnuita cred, nu am mancat fara dar am sa incerc.

giovanna spunea...

cand o s ao fac si o sa o incerc sa o folosesc o sa iti spun.

giovanna spunea...

m-am uitat in pagina aceea gasita de tine. nu este vorba de marshmallow fondant, ci de altceva.
nu foloseste marshmallow ci niste jeleuri. dar
tipei se pare ca i-a functionat. reteta e un pic diferita. mie mi s epare f interesant. o sa salvez pagina. si poate o sa incerc odata si eu si varianta asta sa vad cum se comporta. doar ca jeleurile acelea de la metro costa 17 lei cutia parca. am luat si eu o data pentru o masa de dulciuri.

Bianca spunea...

Mersi frumos..din nou:)

giovanna spunea...

m-ai ai un comentariu si al mine pe blog. sa il citesti si pe acela.
te pup, merg in pat am avut doua zile destul de obositoare.
PS. apropo d efebra care te-a luat cu torturi, cautat pe net, etc, excat asa m-a luat si pe mine, si tot citind si vazand am vrut sa incerc si eu, si uite-ma azi la al nu stiu catelea tort.
pusi
pa
pa

Sarea in bucate spunea...

bianca draga citesem schimbul de mesaje intre tine si giovanna, si am facut cateva poze la marshmallow asta...lasa-mi la mine pe blog un mail, sau cum sa-ti dau pozele, sa le vezi, poate asa te mai dumiresti ce-s alea, si daca nu le gasesti sunt dispusa sa-ti trimit de aici o punga:))))

Anonim spunea...

Asa ciorbita facea saraca bunica mea,tare buna mai era,cu fasolica verde din aia adevarata,nu la conserva,are cu totul alt gust,eu nu prea ma mai pricep asa,insa mi ai facut o poftaaaa

Sarea in bucate spunea...

PREMII LA MINE PE BLOG

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons