Va mai amintiti aceasta supa? Ati mancat vreodata ? Eu daaa...si la gradinita si uneori mama ne mai facea sambata dupa ce venea de la servici si vroia sa pregateasca ceva rapid .
Mi-a fost pofta de supa de chimen asa ca mi-am facut sa mananc. Tot intr-o zi de sambata:)
Se face foarte usor iar mie una imi place.
Avem nevoie de:
1 ceapa
cateva seminte de chimen
3 linguri ulei
2 linguri faina
delikat
Pentru crutoane
o bagheta
3 linguri ulei de masline
Ceapa taiata marunt, delikat-ul si semintele de chimen se pun la fiert in apa. Se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intr-o alta cratita se face un rantas din ulei si faina care se stinge cu putina apa. Rantasul se toarna peste supa si se mai lasa la fiert 5-10 minute.
Cand se pune in farfurie se strecoara.
Eu am taiat si o bagheta cu mac marunt si am pus-o in tigaia tefal la foc mic. Am stropit painea cu uleiul de masline si am amestecat din cand in cand. Crutoanele se pot face si in cuptor dar pe aragaz se fac mai rapid.
Pana a fost gata supa, au fost gata si crutoanele.
Am servit supa impreuna cu cascaval ras si crutoane delicioase.O masa buna si rapida.
Pofta buna!!!
sâmbătă, 6 martie 2010
Supa de chimen cu crutoane
14:43
Bianca
9 comments
9 comentarii:
deci ,nici nu vreau sa ma mai gandesc :(( adooorrr supica asta cu chimen mamiaca mi-o facea in Romania de multeori ....o sa orefac eu :) in curand , ca mi-ai facut pofta si aarat atat d ebine ...
apropo cred ca acum poti sa ridici usor premiile ....pe curnd
o da!!! eu imi amintesc de ea, mi-e mi-o facea buni, in zile de post...imi placea:)))cand am sa ajung si pe acasa am s-o rog sa-mi fac de dragul timpurilor vechi:))
Ma bucur fetelor ca v-a placut supa mea. A mamei mele era maronie (ea lasa mai mult rantasul pe foc) si o mancam cu paine normala bagata in ea. Asta e varianta mai "domneasca" a supei.
Va pup
Alex e mare fan supa de chimen. Dar eu nu fac acasa, insa la gradi cand au supa de chimen cu crutoane (fara cascaval) cere portie dubla.
Cristina, daca ii place asa de mult ai putea sa faci supa asta in portie mica. E tare simplu si buna.
Minunata supa eu fac supa cu linte si chimen e super
Supa e foarte bună, dar rețeta este aiurea de la bun început! Ce înseamnă „câteva” semințe de chimen? Este ca și cum ai spune „niște ceapă, niște apă, niște cutare...” Așa toată lumea știe rețete.
in supa aceasta se poate pune si smantana?
va multumesc.
Anonim...am pus dupa ochi si nu am mai facut demult ca sa stiu cate seminte am pus. Data viioaare cnd am sa fac am sa editez reteta.
Ximena de ce nu? Cu siguranta ar fi mult mai gustoasa.
Trimiteți un comentariu