joi, 11 martie 2010

Prajitura cu mere fara coacere

Am facut acesta prajitura dupa ce am vazut-o pe un blog. Combinatia mar-scortisoara mie imi place foarte mult asa am incercat-o si eu. Plus ca aceasta prajitura este si de post doarece nu contine lapte (in cazutl in care cumparati biscuiti de post)

Avem nevoie de:

1.5 kg mere
400 g zahar

un pachet biscuiti

600 ml apa

3 plicuri de budinca (eu am pus vanilie, frisca, caramel)
un pachet mic de stafide

50 ml rom
2 lingurite scortisoara
Sfafidele se pun la inmuiat in putin rom.
Merele se taie marunt cu cutitul )nu pe razatoare) si se pun la fiert impreuna cu 500 ml apa pana cand se inmoaie putin (cam 10 minute de cand incep sa fiarba). Dupa 10 minute se adauga budincile divolvate cu 100 ml apa si se amesteca pana se ingroasa. Punem stafidele scurse de rom si adaugam scortisoara.
Intr-o tava se pune o folie alimentara umezita si pune primul strat care e stratul de crema (jumatate din ea) dupa care urmeaza un strat de buscuiti. Peste biscuiti se pune celelelat strat de crema si se acopera cu biscuiti. Se pune la rece (eu am lasa-o de seara pana a doua zi) si se intoarce. Se taie felii si se decoreaza dupa bunul plac. Eu am decorat cu frisca, zahar vanilat si cu o trufa.Este foarte foarte buna, merita sa o incercati macar o data.
Pofta buna!!!

8 comentarii:

Cristina spunea...

Foarte buna aceasta prajitura. Eu m-am indragostit de ea de cand am facut-o.

ANCA spunea...

;)Biancaaaaaaa da de ce sa ma supar ca ma ajuti no dca am gresit :)) ce sa fac
thx ':)am schimat dute sa vezi dac asa ziceai
pa pe curand XOXO

darias spunea...

Biencuta,printre prajiturele poate ne povestesti si noua ceva,ti am dat tema draga mea pe blog la mine gasesti detalii,Mi e dor de prima zi se numeste ea

Cristina spunea...

Ok, va credem ca e buna. Am experimentat. E buna-buna. :)

ANCA spunea...

Bianca ma bucur ca ti0a palcut ,eu o frec :)) cu lingura de lemn asa imi palce si depide cat ulei pui si din cate oua ca sa stea tare tre sa faci cu mult ulei si atunci cand pui sucul d elamie ea se inmoaie automat :) .Pe curand ....

Anonim spunea...

nu ai spus cind se pune zaharul?

Anonim spunea...

se pune cand se adauga si budinca :) cel putin eu atunci as pune'o :)

Bianca spunea...

zaharul se pune la inceput in apa. Ideea e sa se dizolve in apa calda.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons