Si aceasta placinta o stiu de la bunica mea din Zona Sebes, jud Alba.
Aceasta placinta o facea vara cu visine, iar cand se terminau visinele cu prune.
Cu amandoua feluri de fructe e buna, cand vor aparea visinele proaspete o voi repeta si cu visine.
Pentru o tava de 40 cm / 30 cm
Avem nevoie de:
Aluat
300 g faina
o lingura margarina topita
1 ou
putina sare
drojdie
lapte caldut cat cuprinde
Crema:
2 oua
o jumatate cana zahar
treisfert cana faina
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
400 g smantana
2 linguri zahar pentru albuse
prune (cam 1,5 kg)-eu am avut in congelator
Din ingredinetele aluatului se face un aluat care se lasa la dospit pentru o ora.Intre timp pregatim crema.
Galbenusele se amesteca cu zaharul, faina, zaharul vanilat si laptele si se pune pe foc la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit iar cand e rece se adauga albusele de oua batute spuma cu inca 2 linguri zahar si smantana.
Aluatul se framanta putin pe masa si se intinde o foaie peste care se aseaza prunele. Prunele mele fiind din congelator am pus un strat fin de gris peste aluat inainte de a pune prunele. Daca prunele nu sunt destul de dulci se poate pune putin zahar deasupra (la mine nu a fost cazul) si scortisoara daca va place . Peste prune se toarna crema si se da la cuptor pentru 45 minute.A iesit placinta foarte gustoasa, chiar daca prunele au fost de la congelator.
Cu visine e si mai buna, dar mai astept putin cu aia :)Pofta buna!!!
duminică, 14 martie 2010
Placinta cu prune
23:03
Bianca
4 comments
4 comentarii:
Frumoas, chiar ma gandeam la o placinta cu visine. Cred ca merge si cu alte fructe. Pana atunci ma servesc cu o bucata de la tine.
Ce de placinte gustoase!
Bianca cum se comporta prunele la congelator si cum le pui?
O zi buna!
Ghiocel..te servesc cu placere:)
Mariana, foarte bine se comporta. Cum le pun? Le curat de sambure si le pun asa fara nimic. Stau mai bine decat cele din compot...parerea mea
Da,multumesc,voi pune si eu,ca ne plac prunele si le-as pune in dif.prajiturele!
Trimiteți un comentariu