miercuri, 3 martie 2010

Cartofi rantaliti cu ciperci pane


Din ciclul "Ce mai gatim azi" va prezint o mancare usor de preparat .

Pentru cartofi rantaliti avem nevoie de:

cativa cartofi fierti in coaja

1 ceapa

2 catei de usturoi
2 linguri smnatana
3 linguri ulei
sare, putin delikat boia
cateva frunze patrunjel

Pentru ciuperci pane:

cateva bucati de ciuperci(eu am avut din congelator ciuperci ciobanesti fierte)
2 oua
faina

pesmet

sare, piperCiupercile se condimenteaza cu sare si piper, se trec pe rand prin faina, apoi prin ou batut, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Cartofii se dau prin razatoarea mare iar cand e calita ceapa se adauga boiaua, apoi cartofii. Se condimenteaza dupa gust si se lasa pe foc cam 10 minute amestecand mereu. Din cei doi catei de usturoi se face un mujdei (se freaca usturoiul cu putin ulei si sare) si se adauga smanatana. La sfarsit se pune peste cartofi, se toaca patrunjelul si se adauga si el peste cartofi.Se sevesc calzi, impreuna cu ciupercile prajite si cu muratura (am mancat cu varza murata)
Pofta buna!!!

2 comentarii:

Daniela spunea...

Ce cartofi gustosi ai facut!
Iar ciupercile la fel felicitari!
Te pup!

Bianca spunea...

Multmesc Daniela.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons