Imi era dor de ceva dulce. Asa ca am facut un tort de clatite. Maine e 1 martie si cu siguranta voi avea musafiri asa ca vreau sa ii servesc cu ceva dulce.
De cand l-am vazut pe blogul Cristinei am salivat la el. Asa ca azi...l-am prestat si eu:)
Multumesc Cristina de reteta.
Avem nevoie de:
500 g faina
1 lingura zahar
putina sare
2 oua
1 plic zahar vanilat
1 l lapte + 150 ml
putin ulei
Crema:
1 pachet creme Ole vanilie
200 ml lapte
500 ml firsca
o jumatate pachet budinca ciocolata + 250 ml lpte)
2 linguri zahar
gem de prune
dulceata de visine
Toate ingredientele se pun in bolul de la mixer si se mixeaza pentru cateva minute.Se ia o tigaie teflonata (eu folosesc tigaia de la Tefal care e excelenta v-o recomand cu caldura ) se pune putin ulei in ea(eu pun putin ulei pentru ca imi plac mai mult clatitele prajite in putin ulei decat fara) si cu polonicul turnam compozitia in tigaie. Prajim clatitele si le lasam sa sa raceasca. Pe masura ce clatitele se prajesc observam la compozitie ca se ingroasa. Ca sa evitam ingrosarea adaugam treptat inca 150 ml lapte am pus eu.Crema:
1 pachet creme Ole vanilie
200 ml lapte
500 ml firsca
o jumatate pachet budinca ciocolata + 250 ml lpte)
2 linguri zahar
gem de prune
dulceata de visine
Dupa ce avem clatitele facute pregatim crema. In bolul de la mixer punem crema Ole impreuna cu 200 ml lapte si 500 ml frisca si o mixam. Budinca de ciocolata se face conform instructiunilor de pe pachet, eu am folosit doar jumatate din ea.
Am mai folosit gem de prune(asta il aveam deschis) si dulceata de visine cu isine intregi.
Dupa ce clatitele sau racit ne punem apuca sa le umplem, alternand cremele intre ele. Se pune prima clatita apoi crema ole, apoi alta clatita gem de prune, alta clatita, budinca de ciocolata+ dulceata de visine...si tot asa pana la ultima clatita. Pe ultima clatita am pus crema ole si am topit o ciocolata neagra si am pus-o deasupra.
Am decorat cu visine din dulceata.A fost foarte bun, copiilor mei le-a placut foarte mult.
Incercati si voi, nu e complicat deloc...dureaza putin pana se prajesc clatitele dar e rezonabil timpul.
Pofta buna!!!
3 comentarii:
Arata foarte bine. Trebuie sa-l repet si eu. Sunt sigura ca si musafirilor le va placea.
Ce aspect apetisant!!!
Nu am facur niciodata tort de clatite, dar trebuie sa-l fac si eu, ca bine mai arata!!!
e foarte bun numai cu crema de cacaoo
Trimiteți un comentariu