duminică, 21 februarie 2010

Oua in sos de rosii


Duminica dimineata fiind toata familia acasa m-am gandit sa pregatesc un mic dejun pe gustul tuturor.
Oul face parte din meniul de duminica dimineata asa ca m-am gandit la o mancare care sa contina ou.
Ioana m-a ajutat cu reteta asa ca restul a fost simplu. Multumesc Ioana.

Avem nevoie de:

4 oua
1 cutie rosii decojite
1 ceapa
1 ardei rosu
oregano
delikat
4 catei de usturoi
ulei

Ceapa se caleste in putin ulei. Cand e calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca pana cand se inmoaie si el. Se adauga rosiile din conserva cu tot cu suc zdrobite cu furculita. Condimentam cu delikat, oregano si lasam la fiert pentru 15 minute.
Ouale se sparg in sosul de rosii si se acopera tigaia pentru inca 5 minute pana cand ouale sunt facute.

Se servesc cu paine prajita.

E un deliciu, ar fi pacat sa nu incercati acest mic dejun usor si rapid.Am decorat cu putin rozmarin proaspat.
Pofta buna!!!

4 comentarii:

Cristina spunea...

Arata foarte bine. N-am mai vazut reteta asta niciunde.
Imi place si "fatza" blogului. Foarte prietenoasa si prevesteste primavara.

Bianca spunea...

Multumesc Cristina.E foarte gustoasa reteta. Asta era ideea la blog sa vina odata primavara. M-am saturat de frig...:)

Elena Toma spunea...

Acest preparat se numeste Shakshuka si este familiar in orientul Mijlociu. Am si eu o varianta pe blog si mai sunt si altele. Felicitari!

Bianca spunea...

Nu stiam Elena cum se numeste. Eu asa il am si mi se pare mai simplu de spus romaneste. Mersi ca mi-ai spus.
Nu am gasit varianta ta pe blogul tau...ma ajuti te rog? Daca mai treci pe aici..
Multumesc

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons