luni, 22 februarie 2010

Foietaj cu bacon

In weekend am facut acest foietaj cu bacon. Foarte bune dupa parerea tuturor membrilor familiei:)
Sursa de inspiratie a fost "Bucataria Portocalie". Multumesc Flori.
Am mai ajustat cantitatile pe ici colo dupa preferintele si numarul familiei:)

Avem nevoie de:

2 bucati aluat foietaj
500 g bacon feliat
250 g cascaval
1 ou
kechup
oreganoAluatul de foietaj se dezgheata conform instructiunilor de pe ambalaj,(adica se pune in frigider de seara pana dimineata). O bucata de aluat se intinde pe masa dupa care se unge cu kechup pe toata suprafata. Se aseaza felile de bacon dupa care cascavalul ras. A doua foaie se intinde si ea si se pune deasupra primei foi.Se taie fasii, se rasucersc putin (eu nu am reusit atat de bine deoarece era gros taiat bacon-ul), se ung cu ou si se presara oregano deasupra.Se pun pe hartie de copt si se dau la coptor sa se prajesca.
Eu am avut ajutoare de nadejde cand a venit vorba de pensulat foietajul:)Foietajul meu a stat cam mult la cuptor :) dar au fost foarte bune si asa.
Cu o cana de lapte de cina sunt excelente.
Pofta buna!!!

2 comentarii:

Flori spunea...

Ce bine ti-au iesit! Ma bucur ca le-ai incercat!

Bianca spunea...

Sunt foarte bune Flori. Multumesc inca odata de reteta. Cam prajite dar noua ne-au placut:)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons