Daca e duminica atunci se impune sa avem si ceva dulce :)
De data asta am facut papanasi pentru ca nu am mai facut demult si imi era pofta.
Avem nevoie de:
500 g branza de vaci
100 g zahar
2 oua
300 g faina
un plic zahar vanilat
coaja de portocale
o lingurita rasa de bicarbonat
ulei pentru prajit
smantana
gem (afine )
Branza se pune in mixer impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale si faina treptat pana se omogenizeaza.
Se lasa la rece pentru 10 minute.
Am pregatit o farfurie pe care am mai pun putina faina pentru a putea modela papanasii. Mainile le trecem prin faina inainte de ne apuca de modelat.
Din aluat se formeaza bile de dimensiunea interiorului palmei. Bila se strapunge cu degetul in asa fel incat sa se formeze un inel, deci sa aiba gaura la mijloc. Se trece inelul prin faina si se pune pe o folie dupa care se pun la prajit in ulei incins.
Am facut si niste papanasi mai mici, acestia fiind capacul peste inele.
Dupa ce prajim toti papanasii pregatim sosul de smantana in care punem zahar pudra cu gust de vanilie.
Aranjam pe farfurie dupa bunul plac, eu am pus papanasii, apoi gem de prune si de caise, apoi am pus sosul de smantana, apoi capacul si am presarat deasupra zahar praf cu gust de vanilie.
E un desert dulce, minunat si simplu de facut.
Pofta buna!!!
2 comentarii:
Ce papanasi grozavi!au mai ramas...
Te invit cu drag sa intri in joc,am facut precizarile necesare!
Scuzele mele!
Ce bunatate!
Arata grozav!!! Nu am mancat niciodata papanasi.
Pe curand.
Trimiteți un comentariu