Pentru maine la amiaza am pregatit iahnie de fasole.
Avem nevoie de:
un ciolan afumat
600 g fasole boabe alba
1 morcov
2 cepe
250 ml bulion
o lingurita boia de ardei dulce
putin cimbru
4 foi de dafin
6 catei de usturoi
3 linguri ulei
putin piper, sare, delikat
3 linguri faina
patrunjel
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte.
A doua zi punem putin ulei intr-o cratita, calim ceapa care am taiat-o marunt si cand e calita adaugam morcovul. Apoi putina boia si punem fasolea la fiert acoperind cu apa. Puneam cimbru, foi de dafin, piper, sare, delikat. Ciolanul l-am pus la fiert intr-o oala cu presiune pentru o ora.
Dupa o ora am scos ciolanul afara, am luat din apa in care a fiert ciolanul si am pus peste iahnie.
Ciolanul l-am curatat de pe os si taiat mai marunt. L-am pus iahnie sa mai fiarba putin.
Am facut un rantas cu ulei, faina , usturoiul pisat si l-am stins cu bulion. Rantasul l-am pus peste iahnie. Am potrivit la gust cu sare , am pus cateva frunze de patrunjel si ,,,gata iahnia.
Astept sa isi spuna parerea sotul meu care uraste iahnia...sa imi spuna cum a iesit de data asta:))
Am servit impreuna cu castraveti murati si paine proaspata.
Pofta buna!!!
1 comentarii:
Ai o leapsa la mine pe blog. Nici eu nu prea stiam ce sa fac cu ea, intre timp am aflat.
Trimiteți un comentariu