marți, 5 ianuarie 2010

Cornulete cu sunca si cascaval

Prelunad reteta de pe blogul Cristinei am facut si eu aceste cornulete care va asigur se fac foarte usor si sunt niste aperitive excelente . Multumesc Criss.


Avem nevoie de:

500 g faina
-200 g unt
-1 ou si un galbenus
-1 plic drojdie uscata
-1 lingurita sare
-150 ml lapte
-1 lingurita zahar
-250 g sunculita ardeleneasca/bakon, sunca
-150 g cascaval
-1 ou pt. uns cornuletele
-seminte de chimen (optional)
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza.
Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras si chimen.

Se coc 20-25 minute pana devin aurii.
Sunt niste aperitive foarte bune mai ales caldute.
Incercati si o sa va convingeti.
Pofta buna!!!

3 comentarii:

Cristina spunea...

Felicitari Bianca! Ti-au iesit foarte faine cornuletele! Ma bucur ca ti-a placut reteta.

Cristina spunea...

Un premiu te asteapta la mine pe blog.

Cristina spunea...

Au iesit minunate. Ne-am batut pe ele. Se fac usor, chiar se merita. Nu stiu cum sunt dupa o zi, doua ca n-am apucat sa vad.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons