marți, 29 decembrie 2009

Foi lica

Este o prajitura pe care familia mea o adora. Am avut-o pe masa in ziua de Craciun.


Avem nevoie de:

2 foi napolitane
650 g zahar
250 g margarina
4 oua
300 g nuca


Se freaca 300 g zahar cu 250 g margarina si 4 oua. Se pune pe aragaz si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca mierea.
Separat se ard 350 g zahar, cand e caramelizat se adauga 300 g nuca si se amesteca.
Prima compozitie se adauga la a doua si se lasa la fiert 7-9 minute.
Crema astfel obtinuta se toarna peste prima foaie de napolitana, dupa care se acopera cu cea de-a doua. Se lasa pana a doua zi la racoare, cu greutati pe ea (eu am pus o tava de aragaz pentru ca a doua foaie sa se lipeasca)
Merita sa incercati ca se face foarte rapid si usor.
Pofta buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons