marți, 8 decembrie 2009

Dovlecel pane

Imi era pofta de dovlecei pane, asa ca am cumparat pentru cina dovlecei. Aproximativ 5 bucati mici.


Mai avem nevoie de :

3 oua
un pic de lapte
faina
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit

Dovleceii se curata de coaja si se taie normal rondele dar daca sunt mici se taie de-a lungul.Se sareaza si pipereaza pe masura ce dovleceii sunt bagati in faina, apoi se introduc in ou batut cu putin lapte si apoi in pesmet. Daca dovleceii se sareaza la inceput toti pana ajungeti sa ii dati prin faina vor lasa apa. Asa, eu sarez si piperez cam 5 bucati si apoi le dau prin faina, ou, pesmet.
Termin toate bucatile de facut si apoi ma apuc de prajit.
Se prajesc in ulei.
Se servesc calzi alaturi de ce doriti. Noi am servit cu ardei copti.
Mi-au iesit multe bucati dintr-un kg, a ramas si pentru a doua zi cu toate ca nu sunt asa buni.

Pofta buna!!!

1 comentarii:

Cristina spunea...

Arata foarte bine. Si eu sunt fan dovlecei. Mi-ai dat o idee bune, sa fac si eu.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons