vineri, 11 decembrie 2009

Cina porcului

A venit si randul purcelului. Trebuie bifat ca fapt indeplinit:) Anul acesta, ca in fiecare an am avut o jumatate de purcel. Ce este cel mai bun cand tai porcul? Friptura normal, asa zisa cina porcului. Si carnatul din carne de porc:)


Din carnea care se taie pentru carnat, aleg si pentru friptura bucati de carne macra si bucati de carne cu putina grasime. Le pun intr-o cratita, le sarez, piperez, adaug boia si putina apa si le pun la foc mic sa se patranda bine. La sfarsit adaug si cativa catei de usturoi pisati.
Iese o nebunie, este foate gustoasa carnea proaspata, mai ales dupa o zi de munca.
Servim cu pireu de cartofi si cu muratura. Are cam multe grasimi, dar.... o data pe an...treaca mearga:)


Ce mai preferam de la porc? Carnatul...pe care il preparam dupa o reteta speciala, stiuta de la tatal meu care la randul lui o stie de la bunicul . Sarea e importanta si se pune dupa cantar, in rest totul este dupa gust.
Cam asa arata carnatii mei , invartiti in pereche si pusi la scus pana a doua zi.cand se duc la afumatorie unde se afuma vreo 3 zile.

Cam asa arata carnatul fript proaspat:



Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons