Zilele aceasta am pus carnatul afumat in borcan.
Prima data l-am fiert in aburi.
Am taiat carnatul bucati , am luat o oala marisoara in care am pus pe fundul ei un capac de la alta oala. Pe acest capac am pus carnatii, in asa fel incat sa nu ajunga pe fundul oalei. Am pus 2 pahare de apa si am acoperit oala cu o carpa curata , cu folie alimentara si cu capac. Apa nu ajunge la carnat asa ca acestia se vor fierbe practic in aburi si gustul si mirosul se vor pastra.
Pe aragaz am pus si o plita pentru a nu cumva sa se arda.
L-am lasat la fiert asa in aburi pentru vreo 2 ore.
I-am verificat si dupa ce au fost fierti i-am scos afara.
In alta cratita am facut un amestec de ulei cu untura in care am prajit bucatile de carnat pentru 4-5 minute.
Astfel prajite, bucatile le-am scos si le-am asezat in borcane si le-am acoperit cu ulei si untura.
Stau foarte bine pana la vara. Cand am nevoie de putina afumatura pentru o tocanita sau pentru omleta scot din borcan si pun apoi borcanul la frigider.
Pofta buna!!!
1 comentarii:
este foarte buna reteta
Trimiteți un comentariu