Fiind duminica am avut destul timp de gatit si de pregatit mancare. Asa ca am scos iepurele pe care il aveam in congelator si m-am apucat sa il pregatesc. Nu am gatit niciodata iepure, nici macar nu gustasem deci nu stiu ce gust are. Reteta mi-a dat-o amica Silvia care m-a asigurat ca iepurele pregatit in acest fel este delicios.
Aveti nevoie de:
1 iepure (al meu a avut 1,5 kg)
o jumatate de praz
2 cepe
3 rosii
1 ardei
2 morcovi
o jumatate telina
1 patrunjel
500 ml bere
3 linguri mari de faina
ulei de masline
sare, piper, boia
rozmarin
6 catei de usturoi mari
Iepurele se portioneaza si se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si boia. Se lasa intr-un castron cu condimentele sa intre in el.
Intre timp taiem legumele marunt, prazul rondele si restul cubulete.
Luam o tigaie in care punem putin ulei de masline si prajim iepurele care a fost dat prin faina in prealabil. Lasam cateva minute sa se rumeneasca pe ambele partidupa care adaugam legumele taiate si berea. Lasam sa fiarba si cand a inceput sa fiarba mai adaugam condimente (eu am mai pus putin delikat de legume si rozmarin) si punem toata compozitia intr-o tava de aragaz si o dam la cuptor.
La mine s-a facut iepurele intr-o ora jumatate la foc moderat, poate pentru ca am avut ca si garnitura cartofii cu sunculita la cuptor (http://biancams76.blogspot.com/2009/11/cartofi-la-cuptor-cu-sunculita.html ) si probabil au luat din puterea focului. Am mai picurat putina apa pentru ca berea s-a evaporat.
Din cand in cand am mai amestecat in friptura si am intors bucatile sa se faca pe toate partile.
Am servit cu cartofi cu sunculita si cu castraveti murati.
Multumesc pentru reteta Silvia .
Pofta buna!!!
2 comentarii:
Si zii asa, ati avut suflet sa-l mancati pe bietul iepuras? Eu am avut un iepure timp de 4 ani si de aceea nu-mi imaginez iepurele decat ca si animal de companie.
Pai era primit de la o matusa a sotului si am spus sa incerc si eu sa vad cum e carnea de iepure la cuptor. Si am vazut:)
Trimiteți un comentariu