luni, 5 octombrie 2009

Conopida pane

Iarasi e o mancare foarte simplu de facut. Recunosc ca anul asta e prima oara cand o fac, pur si simplu am uitat sa mai fac acest fel de mancare.


Pentru a face conopida pane aveti nevoie de:


o conopida medic (1-1,5 kg)
3-4 oua
putina faina
sare, ulei, delikat (Knor)


Conopida se desface buchete si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cam 20 minute la fiert, dupa care se strecoara si se lasa putin la racit. Bucatile mai mari se taie in doua de-a lungul.
Intre timp se pregateste amestecul de ou si faina (ca la snitele), se condimeneteaza conopida cu delikat legume sua orice altceva (inainte foloseam sare si pieper), se da prin amestec si se prajesc in ulei pe ambele parti.

Se servesc cu muratura sau salata de rosii cu ceapa si castraveti.

E o cina sau amiaza usoara, buchetele de conopida au iesit delicioase.
Pofta Buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons