sâmbătă, 19 septembrie 2009

Tocanita de cartofi

Cine nu stie sa faca tocanita de cartofi...cred ca toata lumea face.

Va impartasesc si reteta pe care eu o folosesc pe care o stiu de la mama mea.
Noi mancam 2 zile din ea, 4 persoane.
Pentru asta aveti nevoie de:
aprox 1 kg cartofi
2 cepe albe
putin ulei
2 ardei rosii sau galbeni (eu am pus unul si unul)
3-4 rosii
4 fire cabanos
3 frunze dafn
sare, piper, delikat
1 legatura patrunjel

Mod de prearare:

Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se tin in apa pana cand se vor adauga in mancare.
Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei. Cand e calita se adauga ardeiul taiat cubulete, rosiile care au fost in prealabil curatate de coaja, cabanosul taiat si se amesteca toate pana lasa o zeama si se inmoaie putin .

Apoi adaugam cartofii dupa care punem apa si foile de dafin, condimentam cu sare si delikat.

Lasam sa fiarba vreo 30-40 minute cu capacul pus dupa care la sfarsitul fierberii adaugam patrunjelul tocat marunt, mai condimentam dupa gust si gata...asta e toata filosofia.
Se mananca cu orice muratura sau acritura doriti, noi am mancat cu castraveti covasiti( am pus si acesta reteta la Muraturi)

Pofta buna!!!

1 comentarii:

Silvia spunea...

Wow de cand nu ammancat asa ceva ...O sa incerc reteta ta ca suna f bine!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons