sâmbătă, 19 septembrie 2009

Sos de bulion cu carne si cartofi

Si aceasta mancare e foarte usor de preparat si copiilor mei le place foate mult:

Pentru o portie de 4 persoane aveti nevoie de:

500 -700 g carne de vita fiarta

500 ml bulion
1 lingura zahar
2 linguri faina
2 linguri ulei

2 foi de dafin
putin rozmarin
sare


Carnea se fierbe separat iar sosul se prepara astfel:

Se pune intr-o cratita uleiul, cand e incins punem faina si amestecam putin (rantas ii spune pe la noi). Cand a prins putina culoare adaugam bulionul, foile de dafin, rozmarinul, o lingura de zahar (doua daca doriti sa fie mai dulce) si lasam putin sa fiarba.
Se pune in farfurie langa carnea taiata bucati si deasupra se presara putin rozmarin.
Se mananca deobicei cu cartofi natur, cu cartofi rantaliti sau cu pireu de cartofi. Eu am vrut sa schimb putin si am mancat cu cartofi prajiti rondele.






E o mancare delicioasa, dulce , cu timp de preparare mic (ma refer la sos)

Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons