vineri, 18 septembrie 2009

Icre de peste

Icrele de peste se pot face in doua feluri...cu gris sau cu paine inmuiata.

Retete sunt asemanatoare, doar painea sau grisul se inlocuiesc

Daca optati pt a face icrele cu paine se pun 4 felii de paine la inmuiat in putin lapte. Cand s-a inmuiat, se stoarce si se pun intr-un bol cu mixer, se adauga 150 icre (eu am folosiv pastrav) si 400 ml ulei.

Daca optati pentru gris...se pun 300 ml lapte, cand fierbe se adauga grisul in ploaie pana cand aceasta se intareste in foc. Se lasa la racit si cand e gata se pune in bolul pentru mizer impreuna cu icrele.

Se mizeaza in ambele cazuri adaugant treptat ulei si cand incepe sa se ingroase se adauga putina apa minerala cu sare de lamaie facuta in prealabil. Daca va place ca icrele sa fie mai acrisoare adugati mai multa sare de lamaie in pahar.
Se poate folosi si lamaia dar mie personal imi plac mai mult cu sare de lamaie. Aceasta compizitie si albeste icrele (inclusiv apa minerala)

Cate icre doriti sa obtineti, atata ulei puteti folosi.

La sfarsit se curata o ceapa rosie, se toaca marunt si se adauga in icre.

Se sareaza si se mananca cu legume .

Pofta buna!!!

2 comentarii:

Silvia spunea...

Super bine arata !

Anonim spunea...

;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons