joi, 3 septembrie 2009

Ciorba de fasole verde

Pentru astazi am facut o ciorba cu fasole verde.

Pentru a prepara aceasta ciorba aveti nevoie de 500 g fasole pastai, 2 morcovi, 1 patrunjel, o jumatate de telina, o ceapa, 3-4 rosii mari (sau 500 ml bulion), parunjel frunze, o capatana usturoi si putina slanina afumata.

Fasolea se spala, curata si se taie in 3-4 bucati. Legumele se curata si se taie cubulete. Se adauga toate in oala si se pun la fiert.
Punem si putina sare si Delikat de la Knorr. Cand e pe sfert fiarta se decojesc rosiile de pielita cu apa fierbinte, se taie cubulete si se adauga in ciorba. Se lasa la fiert cam o ora jumatate . Inainte cu vreo 10-15 minute taiem bucatica de slanina in bucati mici si o bagam in oala pentru ai da un miros si gust usor afumat . Cand sunt fierte toate legumele, adaugam patrunjelul frunze tocat marunt si usturoiul pisat. Mai dam un clocot si stingem focul.
Se mananca cu o lingura de smantana care se pune direct in farfurie. Se mai poate adauga putin leustean dupa gust.

Pofta buna.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons