vineri, 11 septembrie 2009

Castraveti murati cu sare

Castravetii murati eu ii pun in doua feluri, aici am sa va scriu doar retetele:

Primul fel sunt castraveti cu sare. Acest de tip de castraveti e de preferat sa ii puneti in borcane mai mari de 4 sau 8 l, si castravetii pot fi mai mari pentru ca sunt mai gustosi:

Astfel se pun pe fundul borcanului frunze de visin (daca gasiti), cimbru, o frunza de telina, marar, cativa catei usturoi , morcovi taiati rondele, se aseaza castravetii + 1 ardei iute. Dupa primul rand se mai pune inca un rand de cimbru, telina, marar, ardei iute..... si iar se aranjeaza castravetii. Se mai pune printre foi de dafin, boabe de mustar, boabe piper.

Se pune o lingura de sare la litrul de borcan.(borcan de 8 l, punem 8 linguri sare neiodata)

Se pune apa sa clocoteasca si se toarna peste borcanul cu castraveti.

Se lasa asa pana a doua zi fara sa acoperim.

A doua zi se scurge apa, se clocoteste si se pune peste castraveti pana sus (se completeaza la nevoie).

Se pune putin conservant dupa care se pune capacul si se pune la rece.

Nu se pune otet, aceasta reteta e fara otet.
Este o muratura care ne place foarte mult .

Pofta buna!!!

2 comentarii:

mia spunea...

tu biancutza stii ce vreau sa te intreb? daca pui conservant nu se opresc din fermentat

Bianca spunea...

Mia...nu se opresc sigur. Eu asa ii pun in fiecare an si nu am probleme. La sfarsit cand pun capacul presar asa dupa ochi conservant din plic. Nu am avut nici o problema pana acum.
Pupici

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons