sâmbătă, 12 septembrie 2009

Castraveti murati cu otet

A doua reteta de castraveti sunt castraveti cu otet . Acest de tip de castraveti e de preferat sa ii puneti in borcane mai mici, si aveti nevoie de castraveti cornison.

Reteta:
Pe fundul borcanului se pune putin cimbru, marar, cativa catei usturoi , morcovi taiati rondele, se aseaza castravetii + 1 ardei iute (daca va place).
Se pune o lingura de sare la litrul de borcan (borcan de 2 l - 2 linguri sare neiodata).
Se pune o lingura de zahar la litrul de borcan.
Se pun 50 ml otet la litrul de borcan.

Zaharul si sarea eu le pun direct in borcane dupa care completez cu apa (nu trebuie sa le dizolv). Deasupra borcanului pun conservant si pun capacele.

Pregatesc o oala mare pe foc in care pun o carpa la fund si unde asez borcanele de castraveti. Ii acopar cu alta carpa umeda si ii dau la duntzulit.

Dupa ce apa incepe sa clocoteasca incet (focul sa nu fie prea mare) mai las 10-15 minute dupa care sting focul.

Cand borcanele s-au racit in oala, le asez in camara pe raft.

Pofta buna!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons