vineri, 15 iunie 2012

Pulpa de miel marinata



Nu pot spune ca suntem mari amatori ai carnii de miel dar in fiecare an primesc jumatate de miel asa ca trebuie sa il gatesc.
De data am ales sa fac pulpa de miel la cuptor, marinata cu o seara inainte.

Am folosit:


pulpa din spate de la miel
500 ml vin alb
rozmarin
sare,
usturoi
amestec de 3 feluri de piper 
50 ml ulei de masline +3 linguri

Uleiul se amesteca intr-un castron cu  usturoiul pisat, rozmarin, sare.
Se pune pulpa de pui intr-un castron si se unge cu amestecul de mai sus. Se presara piper boabe si se toarna vinul. Se infoloiaza si se da la frigider pana a doua zi.
A doua zi punem pulpa de miel intr-o tigaie, mai adaugam 3 linguri de ulei ulei deasupra, acoperim cu folie de aluminiu dupa care dam la cuptorul incalzit pentru 2 ore la foc moderat.
Dupa 2 ore indepartam folia si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca.
E foarte frageda si gustoasa carnea, nici nu se simte ca e miel.
Am servit cu salata de legume (rucola, cartof fiert, rosii -ulei si otet balsamic)
Foarte buna.
Pofta buna!!!

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

De cand nu am facut mielut!Tu ma trimiti maine la cumparaturi:)Apetisant!

Anonim spunea...

Pun pulpa în tigaie cu tot cu vin? Sau numai cu cele 3 linguri de ulei?

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons