marți, 21 februarie 2012

Sparanghel gratinat

Am facut-o si pe asta:)) Am gustat si eu sparanghelul. Nu mancasem niciodata si am vrut sa vad cum e.
Am cautat o reteta  care sa mi se potriveasca ca si gust si am gasit-o pe situl Laurei Adamache (AICI).
Nu a fost dificil de facut asa ca m-am apucat de treaba.

Am folosit:


o legatura sparanghel de 500 g
100 g iaurt
100 g smantana
o lingurita mustar
250 g cascaval
6 linguri lapte
30 g unt
2 oua fierte tari
sare
piper

Sparanghelul l-am spalat si curatat de partea lemnoasa. L-am pus la fiert in apa cu putina sare pentru 15 min (de preferat sa stea in pozitie verticala..la mine nu prea a stat:)

Dupa ce a fiert se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Fierbem ouale minim 10 minute.
Un vas termmorezistent il ungem cu putin unt dupa care  aranjam sparanghelul.
Intr-un bol se amesteca laptele, iaurtul, smanatana cascavalul , sarea si piperul si turnam sosul peste sparanghel.
Introducem vasul la cuptor pana se rumeneste (35 minute).
Intre timp curatam ouale.. albusele le-am taiat cubulete mici si le-am presarat peste gratinus scos din cuptor iar galbenusele se dau prin razatoare.
Se serveste cald.
Ce sa spun.. are un gust interesant , mai ales sosul este foarte gustos.
Am sa mai incerc si alte retete cu sparanghel.
 
Pofta buna!!!

2 comentarii:

giovanna spunea...

yummyyy... eu cred ca i s-a cam pierdut gustul in atata sos... dar trebuie sa fi fost foarteee bun. mi-ai facut o poftaaa...

Maria spunea...

Mi-am tot zis sa incerc si eu o reteta cu sparanghel, dar tot uit de el.....(am un program foarte incarcat)insa odata si odata tot o sa ajung sa-l pregatesc.Pana una alta reteta ta este minunata:)Pupici:X

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons