sâmbătă, 28 ianuarie 2012
Tarta (Quiche) cu ciuperci
10:52
Bianca
5 comments
O tarta super buna, super gustoasa... trebuie sa o incercati neaparat sa vedeti ce gust bun are...
Avem nevoie de:
Aluat:
150 g unt (tinut la temperatura camerei)
putina sare
1 ou
1 lingura smantana
faina cat cuprinde
Compozitie:
500 g ciuperci
1 bucata praz
300 g branza de vaci dulce
300 g branza de burduf
3-4 linguri smanatana
putina sare
Untul, oul, smantana, sare se amesteca bine intr-un bol.
Se adauga faina cat sa rezulte o bila elastica.
Se pune la frigider o ora.
Intre timp pregatim compozitia. Prazul se taie rondele si se pune la calit in 3 linguri de ulei.
Cand e calit se scoate intr-un castron. Calim apoi ciupercile pe care le-am taiat julien si am adaugat pe el putina sare.
Le punem si pe ele in castronul cu prazul calit. Adaugam apoi ambele timpuri de branza si smantana..sare daca mai e necesar si amestecam bine.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu sucitorul punandu-l intr-o tava de tarta unsa in prealabil cu unt.
Intepam aluatul cu o furculita si deasupra punem compozita formata din ciuperci praz si branza.
Optional se pot adauga felii de bacon.
Punem tarta la cuptorul incins pana se rumeneste (30-40 minute).
Se serveste fierbinte si e delicioasa!!!
Chiar merita sa o incercati ca e foarte simplu de facut.
Si arata bestial:)
Pofta buna!!!
Sursa
5 comentarii:
Foarte bine arata tarta! Si eu sunt fana tartelor de tot felul. Spor la bucatarit.
Bia,ioi ce bine arata :)yummy
Ciupercile imi plac la nebunie.Tarta este super buna.Pup!
Imi plac tartele cu ciuperci!!!!
mmm... ce pofta.... super bia!!!! eu iau din partea fara bacon:)
Trimiteți un comentariu