joi, 4 august 2011

Tortillas de patatas (Tortilla de cartofi)



Cand am fost in Spania inevitabil am mancat tortilla. De cateva ori inca.
Mi-a placut asa ca in seara asta am adus gustul Spaniei in bucataria mea.

Avem nevoie de:


500 g cartofi
6 oua
cativa catei usturoi
ulei de masline
sare, piper
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cat mai marunt in felii. Uleiul (in jur de 10-15 linguri) se pune intr-o tigaie antiaderenta si cand e cald se adauga cartofii.
Se lasa se se prajeasca amestecand din cand in cand.
Ouale se bat cu un praf de sare si putin piper.
Cand sunt prajiti cartofii adaugam sare, piper si usturoiul pe care il sotam 10 secunde
dupa care punem ouale batute.
Lasam sa se prajeasca si verificam sa fie prajita ridicand cu furculita de colturi. Intoarceam tortilla ajutandu-ne de o farfurie si lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte.
Cand e facuta se scoate pe farfurie si serveste imediat.
Noi am servit alaturi de chorizo si rosii chery.
Este foarte buna, noua ne-a placut.
Pofta buna!!!
Nota: In Spania am observat ca se pune mult mai mult ulei atunci cand sunt prajiti cartofii si apoi surplusul de ulei se scurge si se arunca. Dar eu spun ca nu e necesar atata ulei, 10-15 linguri e suficient pentru pregatirea cartofilor.
Am mai mancat intr-un loc tortiila exact asa facuta dar avea si felii de dovlecel tot asa prajite dupa ce s-au prajit cartofii. Foarte buna si aceea.

4 comentarii:

RAptor spunea...

Arata dementiala Cred k o sa o fabric si eu una din zilele astea. Thx d idee>:D<

Adela Zilahi spunea...

Cred ca este foarte bun! Pupici!

TeoBucatar spunea...

Grozava idee!nu iti trebuiesc multe si rezultatul e foarte bun.Pupici,Bia!

AdinA's Cakes spunea...

Arata super grozav,n-am mancat niciodata!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons