Si pentru ca vroiam sa fac si ceva dulce la implinirea a doi ani de blog sa sarbatoresc in familie si cu voi (virtual:) m-am gandit sa mai fac o povlova pentru ca tare mult ne-a placut prima.
De data aceasta am facut-o diferit (Aici ) prima reteta.
Avem nevoie:
6 albusuri
250 g zahar praf (puteti sa il; macinati voi)
un varf de cutit amidon
1 plic praf vanilie
1/4 lingurita otet
300 ml frisca
o farfurie mure
Albusele se pun in bolul unui mixer si se mixeaza bine de tot. Treptat adaugam cate 2-3 linguri de zahar si lasam sa mixeze. Va recomand sa puneti zahar pudra altfel mixatul dureaza mai mult. Adaugam si amidonul, zaharul vanilat si otetul in timp de mixam. Dupa ce am terminat tot zaharul si s-a facut o spuma tare punem intr-o tava hartie de copt dupa care cu ajutorul unui castron desenam un cerc.
Umplem cercul facut cu spuma batuta cu ajutorul unei linguri si pastram cam jumatate din ea. Luam un pos si cu ajutorul lui facem moate de jur imprejurul cercului.
Dam la cuptor pentru 80 minute la foc minim cu usa intredeschisa.
Verificam daca e facuta bezeaua (trebuie sa fie tare in exterior) iar daca e facuta stingem focul si o lasam in cuptor pana la racirea completa, in cazul meu a doua zi.
A doua zi 300 ml frisca se bate bine si de pune deasupra bezelei (aveti grija cum lucrati cu ea ca e foarte casanta)
Deasupra se decoreaza cu mure proaspete.
E un desert execelnt, vi-l recomand cu mare caldura. Exteriorul e crocant, interiorul moale..de bezea cu frisca.
Se poate face cu orice fruct de sezon , nu trebuie sa fie doar cu mure sau capsuni.
Merita sa il incercati.
Arata bine nu?:))
Pofta buna!!!
8 comentarii:
Chestia asta este dumnezeiasca!Sunt curioasa daca o sa imi iese!
Arata de milioane!Si bezeaua e perfecta!Pup :*
arata minunat,dar cred ca gustul intrece aspectul
Foarte bine arata!
Felicitari, e una dintre cele mai frumoase "Pavlove" pe care le-am vazut eu! Ti-a iesit tare bine bezeaua!
Super faina si buna. Abia astept sa merg acasa, sa fac si eu. Cumpar mure sau zmeura pe drum si fac in mod sigur.
vai bianca ce tort ne arati tu noua,nota maxima la cu arata iar la gust cred ca e special...
Minunat! Felicitari pt tort si pentru blogul tau! te pup
Trimiteți un comentariu