Am facut si eu anul asta gem de caise. Nu suntem noi amatori ai gemurilor dar am zis ca pot sa pun cateva borcane poate la iarna vor avea succes langa o felie de paine cu unt.
Si pentru ca mi-a tras cu ochiul reteta vazuta (aici) am incercat si eu.
Am modificat putin reteta in sensul ca nu am deloc apa, ci am lasat zaharul sa stea peste caise jumatate de zi.
Avem nevoie de:
2 kg caise
800 g zahar
1 lamaie stoarsa
3 lingurite ghimbir ras (initial am pus 2 lingurite iar la sfarsit am mai pus una pentru ca avea o aroma foarte placuta)
Caisele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o oala si se toarna zaharul deasupra. Se lasa cateva ore bune sa lase zeama. Se stoarce lamaia si se pune peste caise.
Cand caisele au lasat zeama se pune la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Dupa 30 minute de fiert se adauga ghimbirul. Se mai fierbe aprox o ora.
Cand e gata se pune in borcane sterilizate in cuptor.
Deasupra se pune un varf de cutit de salicilat.
Atat
E foarte bun acest gem, ghimbirul ii da o soavoare unica.
Incercati-l.
Pofta buna!!!
5 comentarii:
Caisele sunt super aromate dar cu ghimbir cred ca e nebunie curata!
Asa e Teo...e un gem foarte bun.
Foarte bun. Si eu fac in week-end, nu stiu daca cu ghimbir sa fara. Merge de minune la clatite.
Iti multumesc pentru ca ai ales combinatia aceasta si ma bucur ca ti-a placut! Tew pup si weekend placut iti doresc!
@Cristina sa il incerci cu ghimbir ca e delicios.
@Cristina..mi-a placut foarte mulkt...multumesc de idee.
Trimiteți un comentariu