luni, 4 aprilie 2011

Gris cu lapte

Va aduceti aminte de mancarea asta nu?:))
Sincer nu mi-a placut niciodata, niciodata nu am mancat grisul cu lapte. Pentru ca nu mi-a placut..pentru ca nu stiu...
Dar daca mama mea mi-ar fi pus in fata o farfurie ca asta cu gris cu lapte...cu siguranta as fi mancat.
Copiii mei au mancat gris cu lapte pe gradi sau bunici ca eu acasa nu am facut decat de cateva ori de cand sunt maritata:))
Asa ca ieri le-am facut copiilor mei si sotului meu gris cu lapte.

Am folosit:

500 ml lapte
150 g gris
2 pliscuri zahar vanilat
2 linguri zahar
gem afine
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul. In momentul in care da in clocot se pune grisul in ploaie amestecand energic. Se lasa la foc vreo 5 minute...la mine s-a ingrosat foarte repede.
Am pregatit niste boluri (castroane) ce aveti in care am pus 2 lingurite de gem de afine. Am turnat grisul cald peste gem dupa care am mai pus deasupra din nou gem. Am lasat 2 minute sa ia forma castronului si l=am varsat pe o farfurie.Am decorat cu niste bombonele colorate.
Pai cum sa nu mananci asa ceva???:))Eu tin minte ca grisul mama mea il punea in farfurie..se latea acolo cat era farfuria, amesteca niste gem cu lapte si asta era siropul de pus deasupra. Sau bunica mea mai amesteca cacao cu zahar si lapte si asta se numea sirop. Neah..nu mi-a placut.
Aspectul conteaza nu?:)) La mine da:)Pofta buna!!!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Yami

Anca (tort.personalizat) spunea...

Bianca, aspectul conteaza. Dar sunt unele lucruri care nu-mi place sa le schimb: grisul cu lapte intins cat e farfuria, cu scortisoara, o lingura de gem la mijloc si sirop de zahar ars sau doar zahar presarat deasupra; ar mai fi salata beuf, care daca schimba mama castronul in care a facut-o nu o mai mananca nimeni. Pur si simplu o preferam nedecorata. Ce chestii ciudata la unii oameni :))
Noroc ca am facut si eu de curand ca altfel salivam acum...

felis spunea...

Foarte bine arata!!..

Bianca spunea...

Anca, probabil nu mi-a placut niciodata..putea fi cu orice gem sau orice deasupra. Nu stiu...eu am fost sclifosita de mica si nu suportmam laptele..si poate de asta nu mi-a placut grisul sau orezul cu lapte:)
Salata de boef nici mama mea nu o decora cu toate ca era mai buna decorata ca avea mai multa maioneza:) Dar sa stii ca eu fac salata mai buna ca ea:) Si ea recunoaste asta:)) Mama mea e o gospodina desavarsita si la ea am mostenit talentul si pasiunea pt gatit.
@ Felis mersi.

mirela spunea...

Cat de bine arata,,,yamiii,,pupp!

Cristina spunea...

Arata foarte bine. Culmea, nici mie nu mi-a placut niciodata grisul cu lapte si nici n-am facut. Alex manca la gradi dar de cand e la scoala n-a mai mancat. Ar trebui sa-i fac, bine ca mi-ai amintit. :)

giovanna spunea...

yummy... mi-e imi placea mult mai mutl fara bombonele.
la mine sotul meu e cu grisul cu lapte il face ff bun, cu coaja d elamie, etc. iar cum il mancam fiecare in felul lui. eu cu gem, el cu scortisoara si zahar:)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons