duminică, 27 martie 2011

Tort tiramisu cu flori rosii

Sambata la ora 13.30 am aflat ca socrii mei sunt invitati la ziua de nastere a doctoritei noastre de familie. E si medicul meu de familie si prietena buna cu dansii.
Am stat si am cugetat putin si am hotarat sa ii fac un tort. Am inteles ca vor fi 20 pers la masa la restaurant asa ca repede m-am apucat de treaba...fica-mea a fugit sa cumpere mascarpone, eu m-am apucat sa frec ouale, zaharul, am batut frisca, facut cafeaua..si totul repede repede ca tortul sa fie gata la ora 17.15 cand vin dupa el.
Am dat blatul la frigier, timp in care am batut albusele cu zahar (nu stiu cat ca am tot pus...) si cand au fost bine batute le-am pus intr-o forma pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru o ora si un pic cu usa intredeschisa.
Am scos tortul care a stat vreo ora la frigider, l-am rasturnat, i-am pus bezeaua deasupra si repede, repede l-am decorat cu niste frisca batuta (cam tremurate liniile alea...mai ales ca am primit telefon sa ma grabesc ca vin dupa el:)). Am presarat si niste cacao deasupra.Am facut si niste flori, frunze rapide, niste bombonele argintii, l-am impachetat si l-am trimis frumos la restaurant.Rezultatul a fost pe masura, doamna doctor s-a bucurat foarte tare de surpriza din partea noastra.La multi ani doamna doctor!!!

12 comentarii:

Cris spunea...

Ce gest frumos, draga Bianca! Iar tortul arata excelent, desi spui ca l-ai facut in mare graba. De gust nu mai vorbesc, sunt sigura ca a fost divin (tiramisu e prajitura mea preferata). Felicitari!

Anca (tort.personalizat) spunea...

Si pe rapid, si foarte frumos! Reteta succesului! :)

DAVELLA CULINAR spunea...

Felicitari draga Bianca! Dupa mine este un "tort la foc automat", superb si gustos. Ti-a iesit excelent! Eu m-am invatat minte si pastrez in congelator un blat de vanilie si unul de ciocolata pentru torturi de ultim moment. Pupici si o saptamana frumoasa!

Adela Zilahi spunea...

foarte frumos gestul...cred ca o avut si gust super bun...O zi frumoasa!

mirela spunea...

Foarte frumos tortul,dar si gestul,,,,pup!!si o saptamana frumoasa!!

Nina's Art Cake spunea...

Foarte frumos, Bianca chiar daca este facut in graba!pupici!

Cristina spunea...

Foarte frumos tortul. Nu se vede ca e facut in graba.

felis spunea...

Cu siguranta a fost foarte bun... Arata foarte bine... nu m-as fi gandit sa fie tiramisu la interior...

Cakeni spunea...

De ceva vreme n-am fost pe le tine(n-am avut internet)vad ca ai muncit intre timp.I-mi place foarte mult tortul,mai ales Farmville Cake e super frumos:)Te pup:)

Bianca spunea...

Multumesc frumos fetelor de vorbe si vizita.

yaya6 spunea...

foarte reusit,felicitari

sara & Miki spunea...

A iesit minunat, elegant. Felicitari, pup!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons