luni, 14 februarie 2011

Tortulete indragostite

Cu toate ca nu e sarbatoarea noastra.... a romanilor, ca sa fiu in trend cu noua moda...am sarbatorit si noi in familie Valentines day:)
Si daca am primit cadou de la sotul meu cu aceasta ocazie i-am daruit si eu lui un cadou impreuna cu o felie dulce.
Am facut aceste tortulete simple pentru noi, pentru familia mea.
Se fac foarte usor asa ca inca mai aveti timp sa va surprindeti partenerii.

Avem nevoie de:

3 oua
5 linguri zahar
6 linguri faina
o jumatate praf de copt
3 linguri ulei

Crema:

200 ml frisca
menta
1 ciocolata cu menta
50 g unt
1 ciocolata amaruie
50 ml frisca
1 ciocolata alba

inimioare din pasta de zahar
nuca prajita
fulgi migdale
fructe madure
Separam albusele de galbenuse. Albusele se bat bine adaugand treptat zaharul. Cand spuma e destul de tare adaugam galbenusele frecate in prealabil cu ulei, faina amestecata cu praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce trece testul scobitoarei blatul se lasa la racit.
cand s-a racit se taie in 3 parti egale.
Cu o forma de inima decupam din blat asfel incat sa obtinem un tortulet in forma de inima cu trei straturi,Frisca se pune intr-o cratita impreuna cu menta (eu am avut uscata..puteti foarte bine sa folositi proaspata) si se pune pe aragaz pana cand atinge momentul fierberii. Atunci se stinge focul si se pune la racit. Cand e aproape rece se strecoara si se adauga in frisca ciocolata cu menta topita impreuna cu ceilalti 50 ml frisca/. Se da totul la frigider pentru o ora.
Dupa o ora se pune crema in bolul unui mixer si se bate bine. Adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze.
Cu aceasta crema fina umplem tortuletele insiropate cu un sirop de caramel si rom (caramelizam putin zahar, il stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se face un sirop si adaugam putin rom).Optional putem sa punem peste un strat de ciocolata si putina nuca prajita.Ciocolata amaruie se topeste si ea si se pune peste tortulete.Ciocolata alba din nou o topim, adaugam putin colorant rosu si turnam peste ciocolata neagra.Decoram cu inimioare din pasta de zahar, mure si fulgi de migdale.A fost un desert minunat si de efect!!!Acesta e o parte a cadoului primit din partea sotului meu:) Restul cadoului mi l-am ales singura si a constat in decupatoare pentru flori :)Happy valentine`s day:)

6 comentarii:

mirela spunea...

Foarte frumoase inimioarele,si cadoul,,,,multa iubiree!!!

Bianca spunea...

Multumesc mult Mirela...te pup

Cristina spunea...

Frumoase tortuletele, frumos si cadoul.

geta spunea...

foarte dragut!sa va iubiti mult!

Anca (tort.personalizat) spunea...

ooo... frumos! Felicitari! :*

Cakeni spunea...

Ai fost foarte creativa de Valentines day,super cadou,langa un super desert:)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons