sâmbătă, 12 februarie 2011

Tarta cu mere si bezea

Am pregatit pentru azi o tarta minunata de mere.
Foarte simpla de facut si gustoasa rau:)

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

1 ou
220 g faina
60 g zahar
65 g margarina rama
o jumatate plic praf de copt

Umplutura:

1 kg de mere (initial am pus 500 g dar erau putine)
2 linguri scortisoara
50 g margarina
20 g zahar

Bezele:

albusul de la 1 ou
1 lingurita lamaie
150 g zahar
Oul se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga margarina topita la mw si se amesteca bine. Faina si praful de copt se adauga treptat pana cand se obtine un aluat nelipicios care se pune intr-o folie alimentara si se da la rece pentru o ora.Merele se curata si se taie cat mai subtire. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si margarina si se pun la foc mic pana se inmoaie putin merele (cam 15 minute). Se adauga scortisoara (nou ne place foarte mult scortisoara asa ca eu nu ma "zgarcesc"sa o folosesc:))Aluatul se scoate din frigider, se intinde cu sucitorul si se pune intr-o tava de tarta. Se inteapa cu furculita pentru a evita cresterea lui excesiva in timpul coptului. Umplutura de mere se pune deasupra si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.Albusul oului se bate bine cu mixerul, cand e destul de batut se adauga lingurita de lamaie si treptat zaharul pana obtinem o spuma foarte tare.

Dupa 10 minute scoatem tava si spritam bezele mici pe margine si interior. Se baga inapoi in cuptor la foc minim pana cand bezelele si marginea tartei sunt rumenite.

Se serveste imediat daca va e pofta:)) dar e de preferat sa o mancati cand s-a racit:))Am decorat-o cu cateva boabe de rodie pentru un aspect mai placut.E foarte buna, merita sa o incercati!!!
Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons