O reteta din caietul de prajituri al mamei mele.
Va recomand cu caldura aceasta prajitura deoarece e foarte usor de facut si e foarte foarte gustoasa.
Din pacate nu am poze cu etapele prepararii acestei prajituri deoarece nu mai aveam acumulatori incarcati asa ca am fotografiat doar finalul.
Avem nevoie de:
400 g faina
100 g zahar
3 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
1 praf copt
1 bucata margarina rama
1 galbenus ou
Se amesteca toate la un loc, se imparte compozitia in 2 si se pune in doua pungi dupa care se baga la congelator pentru o ora.
Crema:
3 pachete branza vaca (750 g)
200 g zahar
3 galbenuse
1-2 plicuri zahar vanilat
100 g stafide inmuiate in rom
3 albuse
Toate aceastea se amesteca dupa care batem 4 albuse de ou(unul de la aluat) si se amesteca impreuna.
Intre timp se pregateste tava punand hartie de copt se scoate o bucata de aluat si o radem pe razatoarea mare. Dupa care punem crema cu branza, o nivelam, scoatem o adoua punga de aluat si o radem peste crema.
Se da la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.
Cand o scoatem din cuptor se presara putin zahar pudra.Este o prajitura foarte foarte buna, foile sunt putin crocante si compozitia din interior foarte buna si fina.Incercati-o!Pofta buna!!!
joi, 3 martie 2011
Prajitura delicioasa cu branza de vaci
17:51
Bianca
4 comments
4 comentarii:
mamaa dar ce de prajituri aici.... ce sa intampla? ne-a scazut glicemia si vrem sa ne revenim?:)))) cred ca asta mi-ar fi palcut si mie asa cu branzica de vaci.
Foarte buna prajitura,ultima data cand am facut-o am pus si visine,,,,delicios,,,pupp!!!!
@ Da da Giovanna:)) Cu glicemia avem probleme:)) -doamne fereste:) Pupici
@ Mirela cred ca e buna si cu visine, dar si asa e excelenta.
Pupici
Buna.. ceva asemanator fac si eu. Foile a doua zi sunt mai moi cand trag din crema de branza umezeala. Dar cand ai copii care asteapta sa o termini, nu mai ramane pana a doua zi, nu? Pup!
Trimiteți un comentariu