miercuri, 16 februarie 2011

Midii cu orez salbatic

Nu am facut niciodata midii. Ieri am fost la Real si chiar am vazut ca au adus midii proaspete (cred) din spate si le-au pus pe gheata. Asa ca am cumparat 1 kg si un pic (un saculet) si azi le-am gatit.
Se fac foarte usor si sunt foarte gustoase (am zis eu la final:)).
La inceput am vrut sa renunt cand am desfacut saculetul si am vazut cate erau si sa le iau pe fiecare in mana, sa le rup mustatile si apoi sa le frec cu sarma de vase...pentru a curata scoica in exterior. Dar apoi m-am razgandit, mi-am dat drumul la muzica si am tot frecat la ele:)
Deci reteta e simpla si e foarte rapida..nu dureaza mai mult de 8-10 minute , curatatul midiilor dureaza in jur de 15 minute:)

Avem nevoie de:

1 kg midii
1 ceapa (rosie am pus eu)
un sfert ardei rosu
1 pahar de vin
cativa catei usturoi
o jumatate legatura patrunjel
piper
rasnita verdeturi mediteraniene (optional)

pt orez:

1 ceapa
o jumatate ardei rosu
200 g orez salbatic
patrunjel verde

Midiile se curata sub jet de apa. Midiile care sunt deschise se arunca deoarece nu sunt bune, sunt moarte.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin se adauga ardeiul. Dupa 1 minut putem adauga usturoiul taiat, amestecam si turnam un pahar de vin. Lasam sa fiarba si adaugam midiile curatate. Din acest moment nu mai invartim deloc ci miscam tigaia usor cu manusi daca e necesar:)
Dupa 2-3 minute midiile incep sa se deschida si avem grija sa le miscam incet sa se deschida toate. Midiile care nu s-au deschis se arunca ( la mine toate s-au deschis).
Adaugam patrunjelul tocat si un praf de piper si daca doriti puteti adauga un praf de verdeturi mediteraniene.
Nu adaugam sare deoarece midiile au un gust usor sarat.Intre timp punem si orezul la fiert, cand e fiert se trece sub jet de apa.
O ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, cand s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat marunt, orezul si putin patrunjel. Dam gustul cu putina sare.Midiile se servesc impreuna cu garnitura de orez si va garantez ca merita toata chinuiala de la inceput cu curatatul cu sarma de vase:)).
Foarte foarte bune, mai ales sosul ramas in tigaie format din vin, ceapa, ardei, usturoi..
Si cantitatea ajunge pentru 4 persoane lejer.Pofta buna!!!
P.S. Deci sa nu uitam: midiile desfacute inainte de preparare se arunca si midiile nedesfacute dupa preparare la fel se arunca.

8 comentarii:

giovanna spunea...

suuuper reteta! cum ti-au placut?

felis spunea...

Nici eu nu am facut niciodata midii... Nu prea am curaj sa incerc! Ale tale arata bine!

mirela spunea...

ce bine arata,,,,,mmmm,,pupp!!

Lia spunea...

Curajoas-o !
Ca trebuie ceva curaj sa gatesti si sa mananci midii.
Ma refer aici la noi,cei care nu le-am mancat la mama acasa. :)

Bianca spunea...

@Giovanna mi-au placut foarte mult...sunt foarte bune.
@Felis intr-adevar arata bine si sunt si bune.
@Mirela mersi...
@Lia da pana la urma mi-am facut curaj sa le gatesc si nu imi pare rau. Nici eu nu am mancat pana acum si am vrut sa le incerc.

geta spunea...

Am sa-mi fac curaj sa incerc si eu sa gatesc acasa!Nu mirosea toata bucataria?mie de asta mi-e frica!

Bianca spunea...

Geta sa stii ca nu miros deloc cand le gatesti...si nici dupa aia. Miros putin in momentul cand le speli dar nu e un miros atat de urat...aduce a peste cumva...
Chiar nu strebuie sa iti faci probleme din cauza mirosului.

Anonim spunea...

nu stiu cat sunt de proaspete aici la noi....lasa de dorit ,in italia spania...da, astia care au mare din plin

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons