duminică, 27 februarie 2011

Merlucius in malai cu legume


Aveam pofta de peste. Am mers la real sa cumparam pastrav dar numai bucati mari aveau. Prea mari pentru gustul meu.
Asa ca am cumparat file de merlucius.
L-am dezghetat rapid la microunde si m-am pregatit sa il gatesc.
In malai cum ne place noua.
Cu garnitura de legume..fara cartofi pai cum mancam deobicei:)

Avem nevoie de:

4 file peste
faina de malai
sare, piper alb, boia
condiment pentru peste


Garnitura de legume:

3 -4 cepe potrivite
2 morcovi
o jumatate ardei rosu
500 g ciuperci
2 linguri ulei masline
6 catei usturoi
patrunjel verde
sare, delikat
Pestele l-am decongelat , spalat si l-am pus sa stea cateva minute intr-un prosop de bumbac sa absoarba toata apa.Intre timp am pregatit garnitura.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cele doua linguri de ulei. Cand s-a inmuiat putin se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si ardeiul cubulete. Se amesteca vreo 5 minute dupa care adaugam ciupercile taiate fideluta. Adaugam putina sare si delikat si adaugam 100 ml apa (puteti si vin). Lasam la foc potrivit pana scade toata apa si legumele se inmoaie (10-15 minute)
Usturoiul l-am taiat cu cutitul, la fel si patrunjelul verde si l-am pus peste legume. Gata garnitura.
Dupa ce pestele a stat in prosopul de bumbac, l-am condimentat cu condiment pentru peste si am pregatit compozitia in care trebuie dat. Am pus faina de mamaliga, putina sare, piper alb si boia de ardei (mai multa sa devina compozitia rosie)
Pestele l-am trecut prin compozitia din faina apoi l-am pus la prajit intr-o tigaie cu ulei de palmier.
L-am servit alaturi de garnitura de legume.
Copiilor le-am facut si niste cartofi rumeniti in unt. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat, ) dupa care am pus o bucata de unt intr-o tigaie si i-am pus acolo pret de 2-3 minute.
Dupa ce s-au rumenit i-am scos pe o farfurie si i-am condimentat cu condimente pentru cartofi (Kotanny)O mancare buna , rapid de facut si demna de pranz in familie:)
Pofta buna!!!

6 comentarii:

rosita vargas spunea...

muy rico plato de merluza me encanta ,la como día por medio es sabrosa y sana ,abrazos y bendiciones.

rosita vargas spunea...

Me encanta la merluza la como sagrado dia por medio,es muy rica y sabrosa,muy lindo plato ,lindo colorido se ve apetitoso,abrazos

giovanna spunea...

mmm... arata super apetisant, cu cartofii langa peste si celelalte legume... yummy

Gabriela spunea...

mmmm,,,me gusta Bianca,ti-am furat o bucatica de peste,yammy!te puup!

Bianca spunea...

Multumesc fetelor. E o mancare rapida si gustoasa.
Pupici

sara & Miki spunea...

La noi se mananca pestele destul de des. Ne place mult. Pup!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons