marți, 8 februarie 2011

Ciorba de spanac

Daca tot se gaseste spanac proaspat in plina iarna m-am gandit sa cumpar sa profit de ocazie si sa fac o ciorba gustoasa.Aceasta ciorba se face exact cum se face ciorba de salata, asa ca reteta nu e grea deloc.
Asa ca daca suntei fani ai ciorbei de salata cu siguranta si aceasta ciorba o sa va placa, iar daca nu va place ciorba de salata poate aceasta sa va placa deoarece dupa parerea mea e mai gustoasa.

Avem nevoie de:

700 g spanac
2 morcovi
1 ceapa
2 capatani usturoi (mai mici au fost)
o bucatica slanina
300 g smantana
300 ml lapte
4 oua
sare, piper
otet dupa gust
Spanacul se spala, si se pune la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa 15-20 minute. Apoi se scurge, se rupe in bucati mai mici si se pune din nou in oala cu apa curata. Se da din nou pe foc.
Intre timp taiem bucatele slanina si o prajim. Cand e prajita slanina o adaugam in ciorba iar in grasimea ramasa (daca e prea multa se arunca) calim ceapa pentru 2-3 minute, apoi adaugam morcovii dati prin razatoarea mare. Lasam tot 2-3 minute dupa care punem compozitia in oala de ciorba.
Cele 4 oua le spargem intr-o farfurie, 2 galbenuse pastram pentru dresatura, iar din 2 oua intregi si 2 albuse facem o omleta in care adaugam sare si piper si pe care o punem in tigaia fierbite, o intoarcem si cand e gata o taiem bucatele si le punem in oala de ciorba. Lasam sa mai fiarba 10 minute.Curatam usturoiul, il zdrobim si punem in ciorba. Lasam sa mai dea in clocot 1 minut dupa care stingem focul.Din cele 2 galbenuse, smantana si lapte si facem o dresatura pe care o punem in ciorba cu grija (mai intai o aducem la aceeasi temperatura cu ciorba adaugand treptat cate un polonic de ciorba si amestecam).Potrivim gustul cu sare si daca va place otet.
E foarte buna, seamana foarte mult cu ciorba de salata verde dar cum am mai spus mi se pare ca e mai buna.
Merita sa o incercati mai ales ca spanacul arata atat de bine....Pofta buna!!!

6 comentarii:

Silvia spunea...

mmmmmmm, ce pofta mi-ai facut!! unde ai gasit spanac?

Bianca spunea...

La magazin...se gaseste la noi...e 7 lei kg.

Agenda di Nico spunea...

Voi proba si eu cu spanac...cu siguranta trebuie sa fie buna! De obicei fac cu salata verde ..asa cum spuneai si tu.
weekend placut!

Anonim spunea...

Buna,cred ca fara slanina e mai natural mai sanatos e doar o parere.

Anonim spunea...

hmmm...ce bn arataaaa...yumm yumm

Anonim spunea...

super reteta ,dar as mai avea de adaugat ceva [In loc de apa si lapte adaugati ,,,zer,,In zeer se afla lapte sare si acreala] Inca-o data super reteta BRAVO..

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons