vineri, 4 februarie 2011

Cartofi frantuzesti cu bacon

Aam pregatit acesti cartofi ca si garnitura langa o ceafa de porc suculenta:)

Avem nevoie de:

1 kg cartofi rosii fierti in coaja

4 oua fierte tare

500 g smantana

300 g bacon

sare

30 g unt

Cartofii fierti in prealabil in coaja se lasa putin la racit. In momentul in care sunt sufiecient de reci se curata de coaja.
Baconul se taie fasii si se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se rumeneste putin. Se scoate pe o hartie absorbanta.
Intr-o cratita( sau tava termorezistenta, vas yena..) se pune untul dupa care se adauga jumatate din cartofi taiati rondele, 2 oua rondele, tot baconul prajit si smantana din belsug:) Presaram sare pe toata suprafata si punem al doilea strat de cartofi, oua, smanatana, sare.Dam cratita la cuptor neacoperita pentru 30 minute la foc moderat.
Se pot servi ca atare fara alt supliment de carne pentru ca sunt excelenti si foarte consitenti!!!!
Deasupra se poate presara putin condiment pentru cartofi din rasnita Kotany..
sau puteti adauga si o ceafa de porc la gratar si un mujdei de usturoi facut cu smanatana dupa reteta de (Aici).Un pranz copios si delicios.Pofta buna!!!

6 comentarii:

mirela spunea...

Imi plac la nebunie cartofii astia,,mmmmm,,,Pupp!!!

Bianca spunea...

Si mie:))

Cristina spunea...

Foarte buni. Tare mult imi plac.

giovanna spunea...

mmmm ... ce bine mi-ai adus aminte de o mancare bunaaaa. eu ii fac fara bacon, evident. chiar saptamana asta am sa ii fac. noi ii servim ca atare nu ca si garnitura langa ceva. te pusi. paaa

Bianca spunea...

Giovanna si eu ii fac deobicei fara bacon...asta e prima oara. Pupici

geta spunea...

tare buni tre sa fie!nu mi-ar mai trebui carne!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons