Sotul meu avea pofta de bulz. Sincera sa fiu nu am facut niciodata acasa, am mancat doar la restaurant si deobicei cand eram in concediu sau la vreun festival.
Dar tehnica e foarte simpla si bulzul e o mancare rapida si foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
1 kg faina de mamaliga
mozarella
branza burduf
sare
Mamaliga se face foarte simplu...cum stiti sau daca nu stiti va spun cum o fac eu :).
Pun apa la fiert cu putina sare, in momentul in care incepe sa fiarba adaug faina de malai cu o mana in ploaie iar cu cealalta mana amestec pana cand mamaliga ajunge la consitenta dorita. Folosesc faina de mamaliga ungureasca Kukorica Dara se numeste. Nu imi place alta faina de mamaliga cu toate ca am incercat si am si mancat.
O lasam putin sa se raceasca (daca nu va e foame tare:) si daca nu luati o bucata de mamaliga, o puneti pe o farfurie si puneti peste ea branza de burduf amestecata cu mozarella. Mai luati inca o bucata de mamaliga si acoperiti dupa care luati bucata in mana si formati o bila astfel incat branza sa fie in interior.Puneti bila de mamaliga pe gratarul incins si intoarceti cu ajutorul a doua furculite cand credeti ca e prajita suprafata.Din cantitatea de 1 kg de mamaliga mi-au iesit 5 bucati.Serviti bulzul ca atare sau impreuna cu putina smnatana.Sotul meu a avut ideea sa il mancam si cu usturoi!!! A fost delicios!!!E o cina rapida si delicioasa.
Arata bine nu?:))Merita sa incercati.
Pofta buna!!!
vineri, 11 februarie 2011
Bulz de mamaliga
22:50
Bianca
7 comments
7 comentarii:
nu am mai mancat niciodata mamaliga cu branza facuta la gratar. f interesant!
E foarte buna sa stii!! Si e traditional romaneasca:)
Mie imi place sa mananc si Balmos..care se face tot din mamaliga si zer dar asa ceva nu pot face eu acasa ca nu am zer.
Pupici
mmmm,ce pofta mi-ai facut,,,,pupp!!
bianca ce bun eeee,asa pe gratar nu am facut niciodata,cred ca-i o idee geniala,am sa inerc si eu,o sambata placuta
Pfi bine arata. Bunicamea parca pune si bucati mici de slanina fripta...Poate incerc si eu zilele viitoare :-D
De azi sunt fan mamaliga !
astazi vreau sa incerc si eu, abia astept sa vad cum iese. al tau arata demential, imi ploua in gura
Trimiteți un comentariu